"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 541 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ на среща в Сицилия


Фракцията на националистите в Европарламента "Идентичност, традиция, суверенитет" започна вчера четиридневно заседание в Палермо, Италия, по въпросите на имиграцията. Това е първата среща на най-новата парламентарна група извън сградата на Европарламента в Страсбург. В делегацията участват и лидерите на партия АТАКА Волен Сидеров и на френския Национален фронт Жан-Мари льо Пен.
По време на форума Волен Сидеров ще покани своите съмишленици да проведат следващата среща на фракцията "Идентичност, традиция и суверенитет" в България. Днес доклад по въпроса на имиграцията ще изнесе и евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов.
При посещението си в Сицилия депутатите от България, Италия, Франция, Белгия и Румъния, ще извършат проучване на проблема с непрекъснато увеличаващият се поток нелегални пришълци от Африка, които заливат най-южните части на Европа.

   
 У нас
· АТАКА-Варна на протест срещу храм на „Свидетели на Йехова“
· Две зам.-министърки хвърлиха оставки

По света
· Лекари били в основата на атентатите в Англия
· Европейците: САЩ са най-голямата заплаха за мира

Коментари
· Полицейски провокатори шетат усърдно из българските медии

Икономика
Георги Димитров, областен координатор на АТАКА в Разград:Вода газим,жадни да ходим

- Г-н Димитров, защо поскъпва водата във вашия регион?
- Обясняват, че е заради големите загуби, които от дружеството - монополист имат. Преди известно време в община Исперих управниците от дружеството са теглили кредит, за да поправят водопроводните системи и да намалеят загубите, тъй като тръбите са много стари и аварират често. Но парите са похарчени, загубите неясно как са увеличени, и сега, за да компенсират средствата за загубите, вдигат водата на 1,98 лв. Разбрах, че от Световната банка е теглен кредитът, който трябва да се изплати в срок от 18 г. Става ясно, че парите са усвоени, но загубите не са паднали под 70-80 %. За община Самуил липсите са достигнали до 90%. Има присвоявания и кражби, за които са уведомени от икономическата полиция в Исперих и Разград. Обезверени от многото лъжи, хората си правят гражданско сдружение в общините Исперих, Завет, Самуил. Там ще поискат да се направи калкулация за реалната цена на водата в трите общини. Може да се каже, че положението вече е отчайващо, като се има предвид, че в общините Завет и Самуил вече започнаха да спират водата и хората се запасяват с бидони, варели, цистерни с вода за поливане и за миене. Тези три общини се снабдяват с живителната течност от кладенци, така че оскъпяването не идва от това, че черпят вода от водопроводната мрежа. Кметът на Самуил например се отказа от възможността да си купи служебен автомобил, за да може да снабди селото с помпа.