"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 544 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ден след публикациятана "Атака",че следи Доган:Първанов заплашва уволнения от НСО офицер


Ден след публикацията на АТАКА, че Първанов послушва Доган в Боянския му сарай чрез Националната служба за охрана (НСО), президентът спешно свика съвещание на "Дондуков" 2 по проблемите на службата. При държавния глава се е явил и уволненият гард от НСО Николай Марков, който разкри, че от години НСО разработва политици, министри и магистрати, като събраната информация се докладва лично на Георги Първанов.
"Беше ми заявено, че тези неща ще отидат в прокуратурата и ако не спра, нещата ще загрубеят", каза Марков. Той допълни, че пряката заплаха е била отправена към него от ген. Никола Колев, шеф на политическия кабинет на Първанов.
Защо президентът бе поканил само хора, които са ангажирани по смисъла на моя втори доклад, т.е. които пряко са ангажирани като отговорности по него", попита Николай Марков. Според него е недопустимо шефовете в НСО и в президенството да се разследват сами за допуснатите от тях закононарушения. От опозицията поискаха анкетна комисия за скандала, който бе окачествен от лидера на АТАКА Волен Сидеров като "Българския "Уотъргейт".
  У нас
· Националистите: Нелегалната имиграция е основен проблем за Европа
· Гайдарски разиграва „Пирогов“, Спасков подаде оставка

По света
· Президентът на САЩ помилва престъпник, близък на Чейни
· Буш и Путин не се разбраха за противоракетния щит

Коментари
· Управляващите докараха България до демографски срив

Икономика
Художникът Любомир Пъловски, член на партия АТАКА:Осмивам политиците и затова съм на улицата

- Г-н Пъловски, с какво партия АТАКА привлича хора на изкуството като Вас?
- Преди всичко с грижите за човека, с откровението, всички останали партии за мен са фалшиви. Реалната опозиция - това е партия АТАКА. Доскоро бях в болнични и сега съм с никакви пари вече цял месец. На 4 август ще се разбере дали ще ми дадат пари. Като учител заплатата ми е ниска, а в момента съм и без нея. Кой измисли тази система, не знам, но му пожелавам да се разболее, за да разбере какво е да се живее без пари.