"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 546 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров и АТАКА следени по заръка на Първанов


Имало е опит за разработване на лидера на АТАКА Волен Сидеров от НСО, по заръка на Първанов, стана ясно вчера от изявление на уволнения служител на ведомството Николай Марков. Подполковникът разкри, че обект на следене и подслушване са били още Ахмед Доган, бившият столичен кмет Стефан Софиянски, и ексминистърът на земеделието Венцислав Върбанов и самият президент Георги Първанов.
Отдавна имам информация от служители на НСО и НСС, че там е организиран екип, който събира данни за мен и извършва незаконно и антиконституционно проследяване, коментира Волен Сидеров. Според него проследяването се върши също от службата Дирекция "Оперативно издирване" в МВР, която наскоро беше оглавена от Жоро Стоицев, бивш шеф на ОДП-Пазарджик.
Въпросът за нерегламентираното следене на политици ще бъде поставен на европейско ниво, ще искаме разследване от парламентарна анкетна комисия и разследване на прокуратурата по изнесените от Николай Марков данни, допълни той. Шефът на НСО трябва да бъде изслушан от сегашната вътрешна комисия, за да се ускорят нещата, каза още Сидеров.

  У нас
· 103-ма депутати покриха далаверата с продажбата на БТК
· Атака:Оставка на Р. Петков заради побоя над миньорите

По света
· Инцидент в метрото изплаши Лондон
· Австралия призна, че воюва в Ирак за петрол

Коментари
· Медийната тишина за гафовете на Р. Петков може да роди произвол

Икономика
Константин Тренчев, президент на "Подкрепа": Полицаите ни се държат като турски заптиета в „Шишеджам“

- Г-н Тренчев, какво ще предприемете като защитник на интересите на битите миньори от полицаите?
- Това, което можем да направим, е да огласим този драстичен случай за полицейски произвол. Второ, да го документираме максимално добре. По наша информация, освен кадрите, които излъчиха по телевизиите, имаме и кадри от друга камера, но тъй като тя е на колега-миньор, ще се радваме да получим копие от материала, с който той разполага. Защото, ако полицията е имала камера, оттам не можем да се надяваме да вземем копие. След като тези факти са на масата, ще потърсим кой е разпоредил да се стигне до този драстичен инцидент.