"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 548 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган поиска да вземе енергетиката


Дългоочакваните промени в кабинета се бавели, защото Ахмед Доган настоял пред премиера Сергей Станишев да сложи свой човек за министър на енергетиката. Това разкриха източници от "Позитано"-20.
До миналата седмица идеята на Станишев била мегаведомството, ръководено досега от Румен Овчаров, да не бъде разделяно. От партията на Доган обаче били сърдити, заради намерението на премиера да извади горите от министерството на земеделието и ресорът да бъде обособен в отделна държавна агенция, която да е под шапката на Министерския съвет. За компенсация те искали сега мегаминистерството на Овчаров да бъде разцепено и човек от ДПС да поеме енергетиката. В публичното пространство даже вече се спрягало името на новия министър - депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика д-р Хасан Адемов. Министерството на икономиката пък щял да оглави депутатът от Коалиция за България Петър Кънев.

  У нас
· ГЕРБ и СДС отказаха да преговарят за общ фронт в Кърджали
· АТАКА в Стара Загора подготвя управленските си екипи за властта

По света
· Унгарци и хървати на бунт срещу гей-парад
· Франция не даде обща амнистия за престъпниците

Коментари
· Вотът на местните избори трябва да помете криминалния елит

Икономика
Кирил Гумнеров, областен координатор в Ловеч:Оръжието на обикновените българи е АТАКА

- Г-н Гумнеров, колко са структурите на АТАКА в областта вече? Къде предстои да се изграждат нови?
- Към този момент имаме изградени структури в шест от общо осемте общини в Ловешка област. Националистите вече стъпихме в Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Летница и Угърчин. В Ябланица имаме готовност да учредим общинска структура до 25 юли, като там са заявили желание да станат местни учредители над 20 човека от града и селата. В Априлци също ни предстои създаване на структура, като по желание на местните националисти това трябва да стане в началото на месец август. Любопитно е, че в това будно градче АТАКА на изборите за Европарламент стана първа политическа сила, без да имаме изградени структури.