"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 550 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев предаде своите за Кърджали


Не смятам, че е удачно БСП да прави коалиция с партия АТАКА в Кърджали. Такава коалиция би била безпринципна. Това заяви вчера лидерът на БСП и министър-председател Сергей Станишев. "Кърджали не е Сталинград". Така Станишев срина усилията на съпартийците си от Кърджали градът да няма кмет от ДПС.  Премиерът се противопостави и на Първанов, който бе обявил, че Кърджали е Сталинград за българите.
Идеята за общ фронт на българските партии срещу ДПС за първи път бе лансирана от лидера на АТАКА Волен Сидеров. Националистът предложи да се търси компромис, за да не се допусне за пореден път градът да стане "крепост на Доган".
Аргументите на Сидеров бяха възприети от социалистите в Кърджали. Милко Багдасаров, шеф на БСП в областта заяви, че е готов на коалиция с всички партии срещу ДПС. Той припомни, че конгресът на БСП гласува местните структури сами вземат решения за партньорство и коалиране с партии, с цел спечелване на местните избори. ДСБ и ВМРО вчера подкрепиха коалицията, от ГЕРБ ще искат разрешение от Бойко Борисов  да се присъединят. 
  У нас
· Лечков пробута строежа на джамията в Сливен
· Без операции в „Пирогов“ от петък 13-ти

По света
· 10 000 македонски албанци отиват да се бият в Косово
· Медиците в Либия уплашени преди процеса днес

Коментари
· На хоризонта е българското Косово

Икономика
Михаил Михайлов, областен координатор на АТАКА Да положим в храма урни с пропита с кръв българска земяв Стара Загора:

- Г-н Михайлов, как АТАКА ще отбележи годишнината от Старозагорското клане?
- На 19 юли се навършват 130 години от Старозагорското клане, което е най-мащабно на територията на България, тъй като за 72 часа са изклани 4500 човека на територията на църквата "Св. Троица" в едноименния православен храм. За по-малко от 2 седмици са изклани общо 14 500 старозагорци, което преполовява населението на града. Това се извършва от освирепелите орди на Соломон Леви Авиш, известен като Сюлейман Паша. Това, което общинската организация на АТАКА смята да направи за първи път в града, е да разработим програма на светия ден 19 юли съвместно със Старозагорската митрополия. Ние за втори път ще участваме в шествие в памет на жертвите. Миналата година също организирахме такова шествие и църквата ни благодари, защото в него участваха много хора. Тази година шествието ще се организира от Старозагорската митрополия и негово високопреосвещенство Галактион, с когото заедно разработихме програма. Призоваваме всички българи от цялата страна да дойдат на това шествие. Апелирам към всички структури на АТАКА да се включат в нашата инициатива.
Една от идеите, които сме разработили, е всяка общинска структура в България, в чийто регион е имало запомнено клане и геноцид срещу българи, гражданите да донесат по една урна пръст от тези места. Тази пръст ще се положи в двора на църквата "Св. Троица". Всеки може да приложи и обозначителен надпис от кой край на България е тази земя. Трябва да се помнят важните исторически събития, защото народ без памет не е народ.
Съвместно с митрополията взехме решение  да има траурно биене на камбаните на всички храмове на територията на града в 12 часа с отдаване на поклон и спиране на движението за 5 минути в памет на загиналите старозагорци.