"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 552 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЕП отхвърли ОМО-Илинден и македонското малцинство у нас


Европарламентът отхвърли предложението на станалата скандално известна у нас депутатка Елс де Гроен България и Гърция да признаят наличието на македонско малцинство в двете страни. Зелената евродепутатка поиска също така София да разреши дейността на сепаратистката партия ОМО-Илинден. И двете предложения бяха отхвърлени с гласуване от народните представители в Страсбург, които обсъдиха доклада за  напредъка на Македония. 
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов заяви, че подкрепя присъединяването на Скопие към ЕС, защото в Македония живеят българи. Той се противопостави на използването на термина "македонски език", като обясни, че такъв не съществува.

 У нас
· Волен Сидеров:Българите в Кърджали са по-зрели от политическите централи
· Етем взе земя на безценица и я скри от Сметната палата

По света
· САЩ с посланик в Либия след 30 години прекъсване
· Нова резолюция слага кръст на независимо Косово

Коментари
· В империята на дон Гоце ухае на смърт

Икономика
Диан Димитров, общински координатор в Гълъбово:Румен Петков хвърли полицаи с палки срещу миньори, „въоръжени“ с български знамен

- Г-н Димитров, вие работите от години в "Марица Изток", разкажете как се стигна до побоя на полицаите над вашия колега Кольо Колев?
- Миньорите предварително бяха уведомили ръководството на общината за своя протест, за това, че той ще се състои на територията на Гълъбово. Неизвестно как кметът на общината със заповед бил забранил протеста. Всички грамотни българи са наясно, че режимът за подобни организирани прояви не е забранителен, нито разрешителен, а уведомителен. Т.е. кметът няма правото да забранява протести. Незнайно как също така министър Румен Петков и комисар Тончо Михайлов, шеф на областната полиция в Ст. Загора, са издали заповед тежко въоръжени полицаи и части от жандармерията да бъдат хвърлени срещу миньорите. Това е срамота и нечувано безумие - да бият гладни и бедни хора, които с нищо не са ги провокирали. След като са ги спрели на 5 км от мястото, където трябваше да се състои протестът, миньорите са вървели пеш и като са стигнали до сборния пункт там ги чакали въоръжени до зъби полицаи. Ще рече човек, че служителите на реда са тръгнали да гонят бандити. Ама поне тях да гонеха, а то се вижда - те се трепят по улиците на София, а Румен Петков праща части да бият миньорите. Ако този човек има съвест, трябва веднага да си хвърли оставката. Тук сме убедени, че всичко е било организирано предварително от полицейския министър и неговия слуга Тончо Михайлов.