"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 553 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Замесен в убииство депутат става министър


Депутатът от БСП Петър Димитров, който бе замесен  в убийството на човек на магистрала "Хемус", става министър на икономиката. Това стана ясно след вчерашното заседание на тройната коалиция в резиденция "Лозенец". През декември 2005 година парламентарният "Мерцедес", в който се возил Димитров, прегази 74-годишния Руси Манушев от Русе, близо до с. Енево край Нови пазар. И досега няма наказани за убийството. 
Димитров наследява поста на Румен Овчаров, който подаде оставка в началото на юни заради скандала около "Топлофикация - София".
Другото вакантно министерско кресло - това на правосъдието, ще бъде заето от Меглена Тачева от НДСВ.  Тачева бе зам.-министър на правосъдието в предишното правителство на НДСВ и ДПС. През 2004 г. тя оглави комисия, която да разследва неправомерното раздаване на апартаменти от Симеон на седем висши чиновници. Скандалът обаче бе потулен. Приближените на царя не върнаха ведомствените жилища, нито доплатиха до реалната им цена.
Двете кандидатури на новите министри ще бъдат гласувани в парламента в сряда. 
 У нас
· Бунт в „Лукойл“ заради незаконни уволнения
· Сидеров:АТАКА е с дълъг живот, не е клуб по интереси

По света
· Лондон поиска САЩ да спрат да се държат като световен господар
· Предпазлив оптимизъм след тайна среща на първата френска дама с Кадафи

Коментари
· Милиардите от ЕС няма да ни спасят от нравствената разруха

Икономика
Петър Петров, лидер на националистите в Раднево:Властта срина стандарта на живот в Раднево

- Г-н Петров, как живеят миньорите в Раднево, подкрепят ли протестите на своите колеги в Гълъбово?
- Протестите на миньорите от мини "Марица Изток" за пореден път показват невъзможността на правителството и на управляващите от коалицията БСП-ДПС-НДСВ  да се справят със ситуацията в страната. Протестиращите миньори са очаквали при тях да отидат министри и хора от властта, от които зависи решаването на техните проблеми. Вместо това им пратиха полиция, която да ги бие. От АТАКА подкрепяме изцяло абсолютно всички искания на миньорите и осъждаме кървавия сблъсък на 4 юли. Осъждаме начина, по който се прави охраната на митингите и превишаването на полицейските правомощия. Настояваме за оставката на вътрешния министър Румен  Петков, който е издал тази заповед на полицаите. Нашето мнение е, че такава заповед може да бъде издадена от човек с болен мозък. Второто, за което настояваме, е оставка на комисаря Тончо Михайлов - протежето на Петков в област Стара Загора. И третото е, разследване от страна на военна прокуратура на действията на МВР и служителите, които са участвали в инцидента. Разговаряли сме с пострадалите миньори и сме заявили, че ако те пожелаят, ще им предоставим безплатна юридическа помощ с наши адвокати.