"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 554 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА дава в сряда лъжите за АЕЦ на съда в Люксембург


Представителят на АТАКА в Европейския парламент Димитър Стоянов в сряда ще посети Съда на Европейските общности в Люксембург, за да започне процедурата по искане за отмяна на чл. 30 от присъединителния договор на България с Европейския съюз. По силата на този текст страната ни беше задължена да затвори малките блокове на АЕЦ Козлодуй.
Още в първия месец на своя мандат Стоянов зададе въпрос до Европейската комисия има ли нейно официално решение за реакторите. От отговора стана ясно, че Гюнтер Ферхойген умишлено е подвел в заблуждение българския парламент. Остава открит и въпросът каква е ролята на Меглена Кунева, която също зае комисарско място в деня, в който блок 3 и 4 спряха да работят, каза Стоянов.У нас
· Прокуратурата отказа да разследва турските хакери
· Сестрите Белнейски-жертви на катастрофа?

По света
· US-базите в България накараха Русия да излезе от оръжеен договор
· Опрощаваме либийския дълг като компенсация по СПИН-делото

Коментари
· Уникалните превъплъщения на един политически хамелеон

Икономика
Десислав Чуколов, евродепутат от АТАКА:Глобалисти плащат на Де Гроен за кампанията срещу България

- Г-н Чуколов, Вие вече повече от месец работите в ЕП В Страсбург. Каква е разликата между това да бъдеш евродепутат и български народен представител? Коя длъжност дава по-големи възможности за работата на един националист?   
- В личен план разлика няма. И на двете места се чувстваш натоварен с отговорността да представляваш българския народ. Дали ще е в българското народно събрание, дали ще е в европейския парламент знам, че върху мен тежи огромното задължение да представлявам всички честни българи и то по-възможно най-добрия начин. И в двата парламента намирам начините един националист да си върши съвестно работата. В нашето народно събрание внасяхме с колегите законопроекти, проекторешения, декларации, въпроси и питания към министрите. В ЕП формата за работа е малко по-различна, но както обещах на избирателите ни по време на предизборната кампания, още от ден първи в Страсбург започнахме да работим на оборотите и с темпото, с което сме отстоявали националните интереси и в нашия парламент. Така още в първата седмица в ЕП заедно с колегите Димитър Стоянов и Слави Бинев внесохме декларация, с която искаме тази толкова авторитетна европейска институция остро да осъди клането в Батак и всички, които се опитват да омаловажават или отричат този трагичен факт в нашата история. Тази декларация сме я внесли ние - колегите от АТАКА и веднага бяхме подкрепени от цялата националистическа група "Идентичност, традиция, суверенитет". Продължаваме да водим разговори, включително и с депутатите от ДПС да подкрепят това наше начинание. Да видим дали ще имат аргументи да ни откажат - доста показателна би била тяхната реакция.
Миналата седмица се изказах в ЕП и се постарах да ангажирам председателя на парламента, а и институцията чрез него, да се вземе отношение относно вихрещия се в България скандал в НСО.
Ясно осъзнавам, че работата ми в ЕП е по-отговорна, защото резултатът от усилията ни ще е по-голям и ще е в европейски мащаб, въпреки че всяка наша стъпка е част от битката ни за България.