"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 555 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев не дава Сидеров да говори пред паметника на Левски


Националисти от цяла България ще се съберат утре в Карлово за честването на 170 години от рождението на Васил Левски. На тържеството в 20.30 часа българите обаче ще останат разделени заради прищявка на премиера Станишев. Министър-председателят, който ще бъде в града, категорично отказал да застане на площада редом с лидера на АТАКА Волен Сидеров. Съветниците му пък отсекли, че Сидеров няма да бъде допуснат до трибуната и да произнесе реч пред премиера за подвига на Левски. Синият кмет на града Емил Кабаиванов, заявил неофициално, че щял да има големи неприятности "от горе", ако даде думата на Волен Сидеров. Протоколът изключвал възможността Сидеров да говори пред множеството, оправдал се кметът.

  У нас
· АТАКА иска анкетна комисия по случая „Белнейски“
· 11 г. затвор за Кристиян, убил и разчленил съученик в Перник

По света
· Преводът на парите за болните от СПИН либийчета отложи решаващото заседание
· Буш готов за удар по Иран до края на мандата си

Коментари
· Убиваш хлебарка и влизаш в затвора

Икономика
Стоян Пенев, председател на общинския сбор на националистите в Нова Загора:Властта сама принуди миньорите да протестират

- Г-н Пенев, навършиха се 130 години от Старозагорското клане. Какво не трябва да забравяме като българи от своята история?
- Не трябва да забравяме жертвите, които България е дала за освобождението си от турското робство и трябва да носим свят спомен за тези герои. Общинската организация на АТАКА пази свято спомена за тези събития и ще ги запази и препредава на бъдещите поколения. Българите са дали много жертви, за да извоюват така жадуваната свобода. Затова е недопустимо да забравяме историята си и пътя, който сме извървели. А той минава както през безобразното клане от турските поробители в Батак, така и кланетата в Стара и Нова Загора.  След този геноцид 70 на сто от къщите са били унищожени, избити са хиляди хора, като само в една от църквите са изклани 1013 човека.