"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 556 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Лъжата на “168 Часа” лъсна


Лъжата на "168 часа" и "24 часа", че ДПС финасирало АТАКА вчера лъсна в съда, след свидетелските показания на Ахмед Емин, началник на кабинета на Ахмед Доган.
Емин бе призован на делото за клевета, заведено от лидера на АТАКА Волен Сидеров срещу главната редакторка на "24 часа" Венелина Гочева. Тя отново не се яви в съдебната зала, а адвокатите й пак не представиха нейния трудов договор, въпреки разпореждането на съда. Те се позоваха на данъчната тайна и попитаха магистратите дали може да представят договора на Гочева с немската ВАЦ, но да заличат сумата в документа. Юристи се усъмниха, че това се прави, защото Гочева не се осигурява върху целия размер на получаваната сума. Сидеров заведе делото, заради публикация в "24 часа" от 24 февруари т.г., че уж бил нахлул в редакцията на групировката, след публикации на ВАЦ, че ДПС финансирало АТАКА. Сезгин Мюмюн, който извади фалшификата, вчера не се яви на делото, защото бил болен. 
  У нас
· Сайбиите на дпс драпат за властта в турция
· Във Варна арестуваха семейство турци за сводничество във Франция

По света
· Американските ракети стъпват в Полша през 2011 година
· Либийците получиха парите от кръвнината по СПИН-делото

Коментари
· Има връзка между поръчковите убийства и покачването на цените

Икономика
Валери Симеонов, директор на Национална телевизия СКАТ:Наглост е избраният от ДПС Станишев да се разпорежда за Левски

- В последните години историци и политици акцентират предимно върху етническата толерантност на Левски, за сметка на патриотизма му? Как си обяснявате това?
- Във всички периоди от най-новата ни история има случаи на нечистоплътно използване на възгледите на най-великия българин, съобразно конкретните политически нужди. Така и в сегашния случай, когато се акцентира върху една или друга велика мисъл на Апостола, а не се разглежда характерът и личността му на революционер и теоретик на вътрешната революция като цяло. По никакъв начин не могат да бъдат отделени едната от другата негова особеност на характера и възгледите му. Патриотизмът е неотделим при Левски.
Но явно целта на новоизлюпените анализатори е да отклонят вниманието от водещото чувство и мисъл на Апостола, това е родолюбието. Той на първо място е борец за национално достойнство и самоопределяне на българския народ. Той самият казва, че "съм се обрекъл на отечеството си да му служа". И това е най-важното, което трябва да се знае за Левски.