"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 557 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Плакат рекламира ДПС в учебник за 6-и клас


В проекта на учебник по "История и цивилизация" за 6-и клас в българските училища на издателство "Просвета" страната ни в началото на третото хилядолетие е представена с предизборен плакат на ДПС. "Създадената през 1990 г. партия на българските турци ДПС начело с Ахмед Доган днес привлича представители на различни общности и е активен участник в политическия живот", гласи рекламният текст. Проектоучебникът е безплатен, издаден е в ограничен тираж и е пуснат за обсъждане в българските школа и сред експерти на МОН. За пръв път в историята на българското образование група "учени" дръзват на погазят всички етични и законови норми в деполитизираните ни училища и то с наглата пропаганда на една антиконституционна протурска партия. Научен консултант на "История и цивилизация" е депутатът от Коалиция за България, големият "патриот" проф. Андрей Пантев.
Вчера националистите от АТАКА поискаха министър Вълчев да спре учебника и да потърси отговорност от издателите му. 
 У нас
· АТАКА в Пловдивско готова да подобри успеха си от евровота
· Цялата опозиция гласува срещу промените в кабинета

По света
· 250 изгоряха при най-страшната самолетна катастрофа в Бразилия
· Волен Сидеров:Станахме жертва на долнопробна африканска сделка по СПИН-делото

Коментари
· Промени в България ще настъпят, когато този кабинет си отиде

Икономика
Тодор Христев, областен координатор на АТАКА в Пловдив:В Пловдив властта се подмазва на циганите и дискриминира българите

- Г-н Христев, защо в Пловдив с пари от ФАР ще се ремонтират само цигански квартали, както стана ясно преди два дни?
- Милиарди долари през последните 15 г. са вкарани по различни ромски проекти за т.нар интеграция на ромското население, но освен появата на някои цигански милионери, по подобие на кредитните български, до този момент няма кой знае какъв забележим ефект. Тези 4 млн. лв., които се отпускат само за циганските махали по програма ФАР, са част от този финансов поток който се излива в пясъка, и от който ефекта е нулев. Защото в случая по-скоро се търси пропагандния ефект с оглед на идващите местни избори през есента. Но има и нещо по-сериозно. Самият факт, че се заделят пари за циганските махали, означава, че циганите в Пловдив се поставят в друга категория граждани. Т.е. те са по-равни от останалите български граждани. Защо точно улиците в циганските махали трябва да бъдат ремонтирани и защо там трябва да бъдат подменени части от ВиК мрежата, след като има много особености по отношение на тези махали? Голямата част от земите там са реституирани. Но техните собственици не могат да влязат във владение, тъй като върху тях има колиби и незаконно вдигнати къщи, които пък нямат акт 16, което означава, че не могат да ползват официално вода. В над 90% от случаите циганските къщи са незаконни и от това следва въпроса - защо по този начин не се толерира незаконността в Пловдив. Същото се отнася и за прокарването на нови пътища с тези средства. Това може да се приеме и като опит българите, на които им е върната тази земя, да бъдат поставени пред свършен факт и да бъдат принудени да се откажат от земята си. Местната власт е тази, която трябва да защитава правата и интересите на всички граждани на Пловдив. Не е тайна, че вторият мандат на кмета Иван Чомаков бе спечелен с 3000 гласа разлика и те бяха на циганите. Местната власт на Пловдив е готова на всичко само и само да спечели още един следващ мандат.