"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 558 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов доказан сътрудник на ДС


Президентът Георги Първанов е бил секретен сътрудник към Първо главно управление на Държавна сигурност (ДС), отдел 14, под псевдоним Гоце. Това сочи проверката на Комисията по досиетата. Първанов е вербуван на 4 октомври 1989 г. от ст. лейт. Цвятко Цветков, който е продължил и да го ръководи. Гоце е снет от действащия оперативен отчет с предложение рег. № 9109/ 16.07.1993 г. относно сваляне дело № 19183 в архив и протокол № 3833/ 26.03.1996 г. на НРС за сдаване на дело № 19183, заведено под псевдоним "Гоце", утвърден от н-к отдел 08-НРС, сочи справката.
Документите, въз основа на които е установена принадлежността на Първанов към ДС, са: разходен документ, отчетен от оперативния работник; документи от ръководилия го щатен служител; картони обр. 1 и 3; рег. бланка; дело Ф1 а.е. 7562, съобщава комисията.
Първанов незабавно да подаде оставка, поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров за това, че е излъгал и заблудил българския народ, отричайки принадлежността си към бившата ДС. През юни миналата година Първанов категорично отрече да е бил действащ секретен сътрудник на комунистическите тайни служби на специална лекция в НДК, посветена на националната сигурност. Тогава Първанов заяви, че в папката "Гоце" се съдържат единствено сведения за работата му като научен консултант и редактор на мемоарна книга на български емигрант. Той не знаел, че книгата е подготвена за издаване от българското разузнаване. 
 У нас
· АТАКА ще брани интересите на българския бизнес в Брюксел
· Откъсването на български територии е част от турската национална доктрина

По света
· Осъдиха американски орденоносец за убийство на цивилен иракчанин
· САЩ и Русия на нож за независимостта на Косово

Коментари
· Бъдещето на българската нация е залогът на нашето дело

Икономика