"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 559 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

36 страници с доноси на Гоце липсват


36 страници с доноси от досието на Георги Първанов - Гоце са изчезнали, стана ясно вчера. Според лидера на ДСБ Иван Костов Националната разузнавателна служба е предала на комисията по досиетата папката "Гоце" с  липсващите страници. Те са били извадени през март, преди съставянето на комисията. Освен това, публикуваното от президентството досие на Първанов било с преномеровани страници. Шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов от БСП даде да се разбере, че манипулация е имало.
В декларация пред парламента АТАКА настоя Първанов да подаде оставка, защото е скрил от народа, че е бил доносник на ДС. Това искане бе подкрепено от ДСБ и ОДС. Според националистите има възможност президентът да бъде отстранен предсрочно от поста си.
От публикуваните документи се вижда, че Първанов е правил писмени доноси, които обаче са прочистени в папката за Гоце.У нас
· Истанбул дава пари за 33-метрово минаре в Пловдив
· Р. Петков мълчи за версията на Скотланд ярд за Белнейски

По света
· Руски бомбардировачи кръжат до английската граница
· Белият дом се готви да режисира нов 11 септември

Коментари
· Чекистът Гоце срина европейския имидж на България

Икономика
Проф. Станислав Станилов, депутат от ПГ АТАКА:Лоби на Доган в МОН яростно брани протурските му интереси

- Г-н Станилов, как стана възможно в учебника "История и цивилизация" за 6-и клас да се рекламира плакатът на ДПС за евроизборите? Такова агресивно влизане в българското училище не си е позволявала нито една партия.
- Историята с предизборния плакат на ДПС в учебника на издателство "Просвета" е несъмнена провокация. За да свикнат българите, че ДПС е политическа сила, без която страната ни не може да бъде управлявана. Но не това е големият проблем. Плакатът може да се махне. Проблемът е самият учебник. Един огромен материал /от Първата българска държава до днешни дни/, е изложен прекалено подробно за ученици от 6-и клас. Учебникът е натъпкан с факти и имена, за които децата нищо не знаят, натъпкан е с исторически личности, за които няма еднозначни оценки. Да изучаваш история, означава от дистанцията на времето да оцениш определени събития, факти и личности. Затова в учебниците по история в цивилизованите държави най-новите периоди, в които децата живеят, не се оценяват. Не бива да се определят като исторически личности хора, които времето може да заклейми, нищо че сега конюнктурата ги величае. Знае ли човек след 10 години как новите поколения българи ще ги оценят. Учебниците по история са последното място, в което може да се правят чисто политически оценки.