"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 56 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/12/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пирински не прие учителите


Вчера часове наред при минусови температури над 1200 български учители от цялата държава оградиха с  жива верига сградата на Народното събрание в столицата. Българските преподаватели носеха плакати с надписи:  "Искаме достойно заплащане на учителския труд", "Помислете за бъдещето на България сега". Навън, заедно с протестиращите през цялото време стоя почти цялата парламентарна група на "Атака" - Волен Сидеров, Стела Банкова, Павел Шопов, Павел Чернев и др. "Исканията ви са справедливи и ние сме плътно на ваша страна.


У нас
· Онкоболната Теодора Захариева: Здравното министерство е като централна погребална агенция
· Бойко Борисов спира движението на чужди делегации в пикови часове
· Номинират “Атака” за “Журналист на годината”

По света
· Паника и насилие на изборите в Ирак
· Евродепутатите гласуваха да влезем в съюза по график

Коментари
· Живот в НРБ II: Петрол срещу имоти

Икономика
· Влагаме 276 млн. лв. в енергийната ефективност
Инж. Григор Пенев, председател на Фондация за защита на дивеча в България: Корупцията в системата на горите и лова е най-голяма
Държавата трябва да остане собственик на ловните стопанства
 Г-н Пенев, тези дни отново в парламента се заговори за концесията на ловните полета в България. Депутатът от НДСВ Пламен Моллов иска стопанствата да се отдават за 15-20 години. Наистина ли държавата няма ресурс да управлява тези така ценни територии?
- С предложените изменения и допълнения на Закона за лова и опазване на дивеча  отново някой иска да  обслужва групировки и частни интереси. И това се прави в ущърб на българската природа, на българската държава, на ловците, на дивеча.