"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 561 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

И БСП се облажи от обръчите на Ахмед Доган


Шефът на ПГ на социалистите Михаил Миков и бедствената министърка Емел Етем ме притискаха да опростя дълговете на "Видахим" към Държавния резерв, призна вчера пред Нова телевизия бившият директор на резерва Георги Богданов. По неговите думи Миков и Етем са дошли в кабинета му, за да настояват дългът от 46 милиона лева на дружеството да се покрие. След отказа му, Богданов е бил уволнен със заповед на премиера Сергей Станишев. Според бившия шеф резервът се източва по познатата схема - фирми, близки до ДПС взимат зърното за 6 месеца, след което трябва да го върнат. Зърното обаче нито се плаща, нито се връща в резерва. Една от фирмите е пловдивската "В и Н", собственост на Цоло Петков. Той ръководи и други фирми, които са участвали в източването на резерва, твърди Богданов. Зърно е завлякла и фирмата "Акома", на Кирилка Ангелова, която се оказва собственик на сараите на Доган в столичния квартал Бояна.

  У нас
· Еколози дават пак на съд Джевдет Чакъров
· 250 000 деца се трудят на черния пазар

По света
· Кадафи иска още пари, за да пусне медиците
· Шефът на Еврокомисията: Турция няма място в ЕС

Коментари
· Атлантическият клуб и Военната академия поискаха американския противоракетен щит

Икономика
Бившият шеф на комисия по досиетата Методи Андреев:Президентът Първанов излъга народа и трябва да си подаде оставката

- Господин Андреев, темата за досиетата пак е в центъра на общественото внимание. Като че ли тя винаги се появява преди избори. Как ще коментирате?
- В този случай нещата са по-различни. Въпросът с досиетата беше поставен от нашите партньори в НАТО и ЕС и управляващите у нас, които по принцип са против решаването на въпроса, бяха принудени да приемат закон за досиетата, след като те самите в предишния парламент го отмениха.