"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 562 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов и Станишев си направиха реклама за половин милиард


След осем и половина години в либийски затвор медицинските сестри Снежана Димитрова, Валя Червеняшка, Валентина Сиропуло, Нася Ненова и Кристияна Вълчева, както и д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар с българско гражданство д-р Ашраф ал Хаджудж се завърнаха в София. Това стана вчера, след като преди седмица роднините на заразените със СПИН либийчета получиха  обезщетение на стойност половин милиард долара. Медиците кацнаха на летище София минути преди 10 ч. на брода на френски правителствен самолет, придружавани от еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро - Валднер и Сесилия Саркози, съпруга на френския президент Никола Саркози. По време на цялата церемония на летището г-жа Саркози остана в сянка и не афишира присъствието си за разлика от превъзбудените български политици и дипломати, дефилиращи пред камерите. С пристигането си на българска земя медиците бяха посрещнати от указ за тяхното помилване.  
  У нас
· Вселенският патриарх призна Слави Бинев за архонт
· 50 хиляди декара още горят в Харманлийско

По света
· Лондон и Варшава отново въстанаха срещу договора на ЕС
· Светът губи битката със СПИН

Коментари
· Дойде моментът за цялата истина за трагедията с Либия

Икономика
Георги Димитров, депутат от ПГ АТАКА:Мнозинството не свърши нищо за доходите на народа

- Г-н Димитров, от няколко дни България е в пламъци, Хасковско гори от четири краища. Умишлени ли са палежите, кой стои зад тях?
- Няма как да са случайни. Интересна е географията на пожарите. В югоизточния 29-ти многомандатен район например, изведнъж "съвсем случайно" и едновременно пламнаха горски масиви в Харманли, Тополовград и край селата Браница, Черепово, Изворово, Оряхово, Васково, Русалиново, Коларово. Преди няколко години там също горяха гори, пламъците много бързо бяха потушени. Беше овъглена само кората на дърветата, определиха материала като негоден, после настана поголовна сеч, нарязаха дърветата и изнесоха трупите в Турция. В момента се повтаря същото. От една страна се пали гора, която в действителност я има, но се палят и пусти места, където вече няма дървета, така се прикрива варварското изсичане. С един куршум се удрят два заека. Замаскира се старото сечище и се пали нова гора, за да бъде изнесена дървесината от България. Зад това варварство стоят фирми на ДПС. Министерство на земеделието им дава разрешителни без никакъв проблем.