"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 563 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Блъф на БСП за уседналостта помага на ДПС


Десетмесечната уседналост при местния вот, която вчера парламентът гласува, е блъф на БСП. Няма да спре изборният туризъм от Турция, а червените пак помогнаха на своите коалиционни партньори от ДПС да запазят статуквото си. Това разкри народният представител от АТАКА Христо Попов след дебатите по закона за местните избори. Не се прие предложението на националистите за 12 месеца уседналост. "Социалистите ловко са предвидили да отпадне поправката в закона, която диктува да се заличат имената на всички граждани, които през последните 10 месеца са живели извън населеното място, в което гласуват. Това обезсилва принципа на уседналостта и означава, че изселниците ще продължават да си фигурират в списъците, никой няма да ги проверява и те масово ще нахлуят от Турция, за да гласуват в Кърджали, например", поясни Попов. НС прие предложението на патриотите районните кметове да се избират пряко.
  У нас
· 13-и агент се пръкна в антуража на Гоце
· Миньорите в Перник и Бобов дол стачкуват отново

По света
· Най-яростният защитник на албанско Косово напуска поста си
· Българите се страхуват най-много от Ал Каида

Коментари
· Вместо стожер на истината, президентът се оказа обикновен лъжец

Икономика
Борислав Ноев, депутат от АТАКА и член на комисията по земеделие:Фирмите на ДПС прикриха с палежи престъпленията си в горите

- Г-н Ноев, Вие пръв лансирахте версията за умишлени палежи с цел да се скрие незаконната сеч. Има ли и други причини да се унищожи по този начин вековна гора?
- Разбира се, има и естествено възникнали пожари, заради човешката немарливост и високите температури. Другите обаче, и то най-големите, са умишлени. Например в Стара Загора и Хасково, където се доказа, че огънят е тръгнал от няколко страни едновременно. Първата причина за умишлените палежи е прикриване на незаконна сеч. В предишни публикации съм писал, че на някои места незаконната сеч е в пъти по-голяма от законната. Явно на някои фирми няма да им допадне новата  управа, която ще дойде по места, и която ще изпълнява лесоустройствените планове и законите. В този параграф ще сложим и "санитарната" сеч, където примерно вместо 10% от дърветата - хилави, недоразвити, страдащи от болести и червеи корояди, се изсича всичко наред. Друга причина е, че чрез пожара се унищожават доказателства за фиктивно залесяване. В отчетите на Националното управление по горите се говори за стотици хиляди декари залесени площи. Парите за тази дейност са "усвоени", ама... няма нищо засято. Но като мине огънят, познай дали там е имало трева или фиданки!
Друга причина е ликвидирането на конкуренция. Няма какво да се лъжем - между фирмите от "обръча" на ДПС има жестока конкуренция. Тук става въпрос не за трохи, а за милиони. Палежи се правят и като наказание за непослушковци. Като не искаш да си продадеш гората по 50 лв. за декар, ха да те видим какво ще продаваш след пожара. Сега ще ни се молиш за 10 лв., после ние ще я заменим, както си знаем!
Част от умишлените пожари са и срещу очакваните промени, срещу Натура 2000, срещу резервати и защитени територии, срещу нови собственици. Тук действа старото уродливо правило: като не е мое, по-добре да го няма. Друг факт, който се надценява от казионните медии е, че палежите са подготовка за безплатно ползване. Защото при тези горещини и суша след пожара, качествен материал почти не остава. Може да се ползва само като дърва за огрев, а те са евтини. Но все пак има далавера.