"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 564 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинството пред разпад


Мнозинството вчера се оказа пред разпад след бурен скандал в парламента по закона за местните избори. Народните представители от БСП и НДСВ се хванаха гуша за гуша заради текстовете за уседналост и за вида на бюлетините, с които ще се гласува. Караницата избухна, след като стана ясно, че царистите подкрепят предложенията на опозицията и гласуват против партньорите си от мнозинството. Вбесен, председателят на червените депутати Михаил Миков бродеше из кулоарите и повтаряше, "ще разпуснем парламента". Той бе допълнително нервиран от вероятността да загуби поста си, а шеф на групата да стане Румен Овчаров. Социалистите се разделиха на провинциалисти и софиянци в подкрепата си за двамата.
Изселниците от Турция ще могат да гласуват на местните избори наесен, стана ясно, след като БСП и ДПС решиха, че от избирателните списъци няма да се заличават имената на гражданите, които имат настоящ адрес извън България през последните 10 месеца преди датата на вота. Така на практика, както съобщи единствено в. "Атака", БСП предаде своя електорат в услуга на ДПС. 
 
  У нас
· Волен Сидеров се поклони пред чудотворната икона на Св. Богородица
· Либия ни обяви дипломатическа война

По света
· Ад под небето в боен склад в Сирия
· Либия получи ядрен реактор от Франция

Коментари
· Правителството се уплаши и скри скандала в ГДБОП

Икономика
Иван Мишков, областен координатор на АТАКА в Кюстендил: Управляващите грабят като за последно преди вота

- Г-н Мишков, как върви подготовката за местните избори във вашия район?
- От селата вече започват да идват хора при нас, които искат да направят промяна в живота си, да го направят по-добър, по-интересен, да живеят с две думи като бели хора. Досега те са получавали само думи и кухи обещания от управляващите и политиците. Сега считат, че АТАКА ще промени не само на думи битието им. Ние имаме реален проект, който в дългосрочен план може да изведе Кюстендил на западноевропейско ниво. В основата са заложени местните природни дадености - минерални извори, ландшафта на града, традициите в лозарството и консервната индустрия. Кюстендил в следващите четири години може да се прости с безработицата и да спре миграцията на млади хора към вътрешността на страната и чужбина. В Бобов дол около мините се върти небезизвестният бизнесмен Христо Ковачки. Местните хора си говорят, че той иска да купи мината, за да я ликвидира. Стратегическите намерения на Ковачки са адресирани към ТЕЦ-Бобов дол. Докато съществува мината обаче, горивните камери няма как да минат на газово гориво, защото ще се вдигне моментално ефективен миньорски протест.
В Бобошево имаме много активен човек, който смятаме да предложим за кмет. В тамошната община във всички села има изградени структури на АТАКА. В  Кюстендил се довършва създаването на още няколко сбора на националистите. Но като цяло ще се опитаме да участваме навсякъде, където има възможност, със собствени кандидатури. Виж Дупница е по-специфичен случай, тъй като там бизнесмените братя Галеви, наричани от всички Галевите, координират всичко - там има пари, има  и страх.