"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 565 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЧЕРВЕНИТЕ стъпкаха Конституцията в полза на Анадола


Цялата опозиция напусна вчера Народното събрание след грандиозен скандал при приемането на Закона за местните избори. След крясъци в пленарна зала, няколко прегласувания, процедурни трикове, събиране на депутатски карти, поименна проверка на присъстващите, инфарктни почивки текстът за 10-месечна уседналост за местния вот падна. Това стана възможно след потъпкване на Конституцията и Правилника на Народното събрание от страна на групата на БСП. Пирински погази закона като позволи да се гласува три пъти въпроса за уседналостта, докато не угоди на ДПС.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров определи вчерашния ден като Деня на ибрикчията и позор за БСП.  Той бе категоричен, че Конституционният съд ще бъде сезиран заради закона. "Нека напомня на президента Георги Първанов, че той има право на вето - ако се чувства български президент - да го наложи, ако не - да си сложи феса", коментира Сидеров.У нас
· БСП прегърна фесовете в Кърджали
· Либия поиска Арабската лига да скъса дипломатическите отношенията с България

По света
· НАСА си призна за пияни астронавти и саботаж
· Буш пак ни отряза за визите

Коментари
· От съседна Турция се задават неприятности

Икономика
Румен Русев, областен координатор на АТАКА в Шумен:Поне в пет общини ще бъдем на кметски балотаж

- Г-н Русев, как мина срещата на лидера на АТАКА Волен Сидеров с хората в Шумен?
- Предварително направихме широка разгласа, че на 26 юли от 18 часа лидерът на националистите г-н Волен Сидеров ще има работна среща със структурите на партия АТАКА в Шуменска област, за да обсъдим готовността ни за предстоящите избори през октомври т.г. за кметове на общини, общински съветници и кметове на населени места. Преди започването на нашата работна среща с г-н Сидеров посетихме светия храм "Свето Възнесение Господне". За първи път от Рилския манастир в Шумен пристигнаха чудотворните икони на Света Богородица Одигитриа-Пътеводителка и Света Богородица Панагия. След поклонението на Волен Сидеров пред тези светини имахме среща с митрополит Кирил от Варненската и Великопреславската митрополия. Г-н Сидеров поиска благословия и получихме благословение за родолюбивата дейност, която вършим.