"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 566 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/07/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров: Парламентът да се саморазтури


Народното събрание трябва да се саморазтури. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре за нацията. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров вчера пред БНР по повод отпадането на принципа за уседналост в предстоящите местни избори.
Сидеров посочи, че основният губещ от приетата в услуга на Доган поправка в закона ще е БСП, защото хората вече ще се убедят, че социалистите не защитават интересите им, а работят в полза на ДПС.  
На хората им стана ясно, че едно нещо, гласувано два пъти, може да се гласува и трети път, което е нарушение на Конституцията, допълни той.
Бившият зам.-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов също призова Народното събрание да се саморазпусне, защото е нарушило правилника си. Когато дойде един автобус с хора от Турция, очевидно е, че това не са уседнали хора и комисиите не трябва да ги допускат да гласуват, подчерта Константинов.У нас
· Адвокат Марин Марковски: Президентът наруши конституцията, като помилва веднага медиците
· Невиждано поскъпване на зеленчуците с 200- 300 %

По света
· Германия ожесточава критиките към Саркози
· 5 млрд. лири струват наводненията в Англия

Коментари

Икономика
Волен Сидеров:Победа в крепостта на Доган ще преобърне мисленето на хората
С гласовете на изселниците ДПС не управлява, а ограбва България

- Господин Сидеров, каква да бъде българската политика към Либия, след като Либия заплашваше със скъсване на дипломатическите отношения, искаше от Интерпол пак да се арестуват медицинските сестри. Как да се държи България?
- Това е закъснял въпрос, първо защото тя свърши вече българската политика, ако въобще я е имало. Нямаше я българската политика. Либия сега плаши, показва надуване на мускули за вътрешна употреба, колкото да се успокоят собствените им хора там. Либия няма да предприеме някакви драстични мерки, защото има насреща си страна-член на Европейския съюз и не е толкова елементарно да скъса отношение или да заплашва с някакви други действия. Друг е въпросът, че ние по този случай досега нямаме яснота какво точно се случи, как България беше въвлечена с шестимата ни медици. България беше въвлечена в един международен скандал, и натопена, така както стана с така нареченото покушение срещу папата. Този случай не е изяснен и не беше изяснен нито от нашите разузнавателни служби, не беше направен анализ, нито от Външно министерство. Тези институции са длъжници към обществото ни и ние трябва да разберем как точно България беше въвлечена, и защо точно българи се оказаха в центъра на този СПИН-скандал. Това трябва да стане тема оттук нататък и занапред, завърналите се медици да говорят, а не да мълчат. Вярно е, те са много стресирани, но това не означава, че те не трябва да разкриват какво стана в Либия, какво стана с тях и по какъв начин бяха въвлечени. Само тогава можем да си изградим предпазни мерки срещу друг подобен случай.