"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 568 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров и Борисов:Саръев е най-достойният за кмет на Кърджали


В Кърджали и смесените региони трябва да издигнем кандидат по един надпартиен формат, който да бъде обединител на всички българи. Ще призовем и останалите партии за граждански кмет в регионите със смесено население. Това заяви вчера лидерът на националистите Волен Сидеров след среща с отец Боян Саръев в партийната централа на АТАКА в София.
Свещеникът е предложен за кандидат за кмет на град Кърджали. Освен от АТАКА, Саръев е подкрепян от ГЕРБ и ВМРО. Бойко Борисов също разговаря със свещеника и заяви, че той е обединителната фигура в Кърджали.
Само масовата мобилизация на българския избирател може да извади ДПС от властта, напомни Сидеров. Имам сили да обединя българи и мюсюлмани, за да надмогнем "обръчите от фирми" на ДПС, категоричен бе отецът. Той припомни, че никога не е преставал да работи за съгражданите си, независимо от вярата им. "Надявам се, че и много от изстрадалите мюсюлмани ще ме подкрепят", добави Саръев.
  У нас
· Доган си купи Блъсков, но не му плати
· Петима строители паднаха от неукрепено скеле в София

По света
· Либия призна, че е измислила СПИН делото
· Нов запис обвинява Кремъл за кървавата баня в Беслан

Коментари
· Какво всъщност се случи в Деня на ибрикчията

Икономика
Доц. Румен Ваташки, преподавател, областен координатор на АТАКА в Перник:В българската наука още цари феодализъм

- Г-н Ваташки, вие освен областен координатор на партията на националистите, сте и преподавател в Шуменския университет. Разкажете какво се случва в научните среди, успяхте ли да защитите своя докторат?
- Искам да споделя нещо много интересно, което засяга преподавателската ми дейност в Шуменския университет. В продължение на 2,5 години ми беше отнето правото да защитя дисертация за придобиване на научната степен доктор на теологическите науки, която на практика е първата по рода си в България. Единственият, на когото е присъдена такава степен, е проф. Димитър Киров, но той я е защитавал в Полша през 90-те години на миналия век.
Интересното е, че решенията на катедра "Теология" при ШУ за свикване на разширен катедрен съвет за обсъждане на докторския ми труд на тема: "Българската православна църква и римокатолическите мисии в България (1860-30-те години на ХХ век) бяха проваляни поради липса на кворум. Трябва да призная, че това е безпрецедентен случай в историята, за това ме увери академик Петър Кендеров, председател на Президиума на Висшата атестационна комисия. Аз попаднах в един омагьосан кръг и реших да се обърна към него, той ме увери, че това е вторият случай в България - безпрецедентен случай, и че по този начин ми се нарушават елементарните човешки права.