"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 569 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП и ДПС в паника от кандидатурата на Саръев


Попрището на отец Саръев е друго и хвърлянето му в политиката би било и негова лична грешка, и грешка на тези, които ще го използват. Това заяви вчера пред БНТ вътрешният министър Румен Петков, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП. Според него кандидатирането на отец Саръев в един много чувствителен регион като Кърджали би могло да ескалира религиозни напрежения.
Проф. Людмил Георгиев, който бе кандидат за евродепутат от ДПС, вчера директно призова отец Саръев да не се кандидатира за кмет на Кърджали. Еничарят на Доган заяви пред бТВ, че нямало нищо лошо в града да пристигат автобуси с изселници, за да гласуват. Това било тяхно конституционно право, поясни професорът. Саръев реприликира, че гласуването на изселниците може да е законно, но те нямат правото да определят бъдещето на града, в който не живеят.  
Членът на ИБ на БСП Антон Кутев, каза че кандидатурата на отец Боян Саръев била "напълно неприемлива".
  У нас
· Признават 4-и клас на полуграмотните цигани
· Австрия арестува българи с 18 тона тютюн за контрабандни цигари

По света
· Сейф: Разменихме медиците срещу френско оръжие и свободата на Меграхи
· Чейни за първи път призна, че е сбъркал за войната в Ирак

Коментари
· Правителството се припича по плажовете на лъскави курорти, докато България гори

Икономика
Отец Боян Саръев:ДПС потопи Кърджали в тинята на средновековен феодализъм

- Етническа ли е битката за Кърджали, отец Саръев, взехте ли решение да се кандидатирате, след като получихте подкрепа от лидера на АТАКА Волен Сидеров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов?
- Още не съм взел лично становище, изчаквам да видим какво ще предложи така нареченият инициативен комитет за Кърджали, който ще предлага кандидатури. Ако аз преценя, че кандидатурите, които те ще предложат са подходящи, и могат да извършат наистина тази мисия за разбиване монопола на ДПС в Кърджали, а и в страната, няма да се кандидатирам. Трябва да започне разбиването на монопола на ДПС в страната, защото ние виждаме, че не само в Кърджали и Родопите, но и цяла България е в клещите на ДПС, където те управляват като дерибеи. След като преценя тези кандидатури и разбера според моя оценка, че те могат да извършат тази мисия, аз ще застана твърдо зад тях.