"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 570 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов чака автобусите от Анадола на 28 октомври


Президентът Георги Първанов насрочи местните избори за 28 октомври, съобщиха от прессекретариата на президентството.
Ден по-късно е националният празник на Турция, на който се чества Мустафа Кемал Ататюрк. Денят е неработен и това ще улесни изселниците да пътуват към България.   
Първанов е подписал указа за обнародване на промените в Закона за местните избори, воден от убеждението, че всяко забавяне на провеждането на местния вот щяло да е лош знак за реалното осъществяване на местното самоуправление, се казва с съобщението. Президентът е изразил признателността си към представителите на всички партии за конструктивния подход и проявената воля да преодолеят спорните проблеми по закона, пише в съобщението. Законът, с който отпадна приниципът за уседналост и се позволи на изселниците от Турция да гласуват бе приет, след като БСП и ДПС притиснаха НДСВ да подкрепят промяната.
Вместо да наложи вето, Гоце за пореден път направи метан на Доган, коментира  зам.-председателят на ПГ АТАКА Павел Шопов.  Първанов пак доказа, че не е президент на всички българи, а обслужва интересите на ДПС, допълни той.У нас
· Плащаме 60 милиона кръвнина на Либия
· Евродепутати от АТАКА помагат на митрополит Галактион в градеж

По света
· Мост с 60 автомобила се срина в река Мисисипи
· На САЩ и Европа не им пукаше за медиците, призна синът на Кадафи

Коментари
· Ген. Кирчо Киров като медиен шут за папка „Гоце“

Икономика
Йовчо Йовчев, областен координатор на АТАКА:ДПС унищожава Търговище с геноцид

- Г-н Йовчев, каква е предизборната ситуация в Търговище? Работите ли по инициативата на АТАКА за издигане на български кмет във всички смесени райони от всички партии?
- Гласуването на изборите за Европарламент окончателно разгроми мита за Търговище като комунистически бастион, който върхушката от БСП изкуствено насаждаше в главите на своите членове. Със своя вот хората тук изразиха отношението си към управлението на турско-мафиотските структури във властта, чрез които се унищожава всичко що е българско и работещо в смесените райони като нашия. Целта на ДПС бе да се изгони българското население от родните места и с ускорени темпове да се изграждат турски фирми на територията, за които не важат законите на Република България. Извършва се ускорен процес на пълно турцизиране и подготовка за искането на автономия за цялата област. На базата на анализ набелязахме конкретни мероприятия, с които да подготвим нашето участие за местните избори.