"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 574 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Свинарят на Гоце спря Саръев за Кърджали


Луксозно БМВ седма серия, подарено на Пловдивския митрополит Николай, стана причина владиката да забрани на Боян Саръев да се кандидатира за кмет на Кърджали. Лимузината, на цена над 150 000 евро, е подарена на митропополита от близкия до президента Първанов пловдивски бизнесмен Георги Гергов, който натрупал богатството си от търговия с прасета.
Пловдивският митрополит Николай не даде благословията си аз да се занимавам с политика, съобщи вчера отец Саръев, за когото подкрепа за кмет на Кърджали миналата седмица обявиха от АТАКА, ГЕРБ и ВМРО. Владиката заплашил свещеника, че ако не се подчини, ще бъде разпопен и отлъчен от църквата.
За огромно съжаление един митрополит, който се нарича български, подари властта в Кърджали на мафията на Доган, коментира Волен Сидеров. Изцяло и само лична е отговорността на митрополит Николай за това, че дава община Кърджали в ръцете на ДПС. В случая той се проявява не като български митрополит, а като мюфтия, добави лидерът на АТАКА.У нас
· Близки на медиците искат по 100 000 евро
· Психопати във властта: Ментата, вечният помагач, е един изпечен мошеник и лъжец

По света
· Мостът в Минесота разрушен с ново акустично оръжие
· Лаборатория разпространила шапа във Великобритания

Коментари
· Правителствен цинизъм - привилегии за богатите, трохи за пенсионерите, убийствени цени за останалите

Икономика
Проф. д-р Христо Мермерски:Земеделието ни е оставено на самотек

- Г-н Мермерски, вие сте един от безспорните авторитети в селското стопанство. Има ли, според вас, зърнена криза у нас?
- Искам да дам няколко конкретни данни, за да стане ясно колко голям е проблемът. За последните 18 години обработваемата земя у нас от 46 800 000 дка е намаляла на 29 милиона и то със затревените площи. Поливните площи от 12.5 милиона са останали само няколкостотин. През 80-те години България беше на трето място в света по износ на домати и на второ място по износ на грозде. През 2000 г. износът на домати падна 184 пъти. В момента нямаме износ нито на грозде, нито на домати. Вносът на селскостопанска продукция в най-земеделската страна в Европа, която е учила и Австрия, и Чехия, и Унгария на земеделие, се е увеличил 6 пъти. Сега ядем найлонови домати от Гърция и от Турция. Бях в Добруджа, там има великолепни фермери с по 70-80 хиляди декара. Обаче няма връзки фермери-производство-земеделие. Земеделието се оправдава, че е оставено да се саморегулира  - пазарна икономика. Ще ви дам уникален пример. Държавата е тази, която регулира цените на пазара чрез използване механизмите на закона за търсенето и предлагането.