"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 576 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА даде медресе на прокурор


Районната прокуратура в Казанлък ще проверява законосъобразността на възстановеното ислямско училище в джамията в село Манолово по искане на активисти от АТАКА и еколози в района, съобщи общинският координатор на националистите в града Ненко Георгиев. На 5-и август патриотите са изпратили сигнал до районния прокурор на Казанлък.
В сигнала до прокуратурата се твърди, че от пети август е възстановено турското училище в джамията на Манолово. В медресето  се изучава Коранът на арабски език, учителите са от Саудитска Арабия и задължително за момичетата е да носят фередже.
В писмото до прокуратурата се уточнява, че този начин на изучаване на Корана е забранен даже в Турция. Подобни религиозни училища са създадени с пари от щедри арабски спонсори и в Момчилград, Сърница и др. български градове. Учениците от тях, след като завършат, заминават на обучениe по ислямски фундаментализъм  зад граница.У нас
· Митрополит Николай тънел в разкош в Пловдив
· Седем се удавиха в наводненията, Етем се покри

По света
· Иран започна да произвежда собствени изтребители
· Льо Пен ще помага на Саркози в реформите във Франция

Коментари
· Станишев защити антибългарската идилия в кабинета

Икономика
Иван Иванов, областен координатор на АТАКА:В Сливен има истинска мафия, която ще преборим
- Г-н Иванов, в неделя активистът на АТАКА в областта Георги Георгиев беше убит националистите в областта беше убит, оптимист ли сте, че полицията ще разкрие извършителите?
- Много е трудно да прогнозирам, но имам съмнение, че нещата ще се развият така, както с убития преди месеци таксиметров шофьор Живко Проданов. Той беше убит на 3 срещу 4 януари т.г. и до момента няма никакъв резултат. Всеки ден се виждам с неговото семейство, защото сме съседи, но фамилията е изгубила надежда вече за разкриване на случая. Георги Георгиев е основател на организацията на партия АТАКА в гр. Кермен. По негова инициатива я създадохме, изключително активен и коректен човек е. Аз го предложих за пълномощник на организацията в Кермен на събрание, но Георгиев препоръча човек, който щял да се справи по-добре, а той да му помага с всички средства. В Кермен постигнахме изключителни резултати, втори сме на изборите за ЕП, като в едната секция дори сме на първо място. Присъствал е на почти всички организирани митинги, както в столицата, така и в страната. Разбрах от съпругата му, че е убит по най-жесток начин и то по време на изпълнение на служебните му задължения. Най-вероятно нападателите са били повече от един и са действали изключително жестоко. Всички националисти от Сливен и областта ще отидем на погребението му, за да отдадем последна почит към паметта му.