"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 577 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА дава на прокурор потопа в Цар Калоян


АТАКА ще сезира Окръжна прокуратура в Разград за престъпната небрежност на местната власт в община Цар Калоян, която доведе до нелепата смърт на седем български граждани по време на наводненията в района, съобщи областният координатор на патриотите Георги Димитров. Според него немарливостта на ДПС-управата в града, а не природата, е причина за трагедията в района, при която водната стихия разруши над 27 къщи, удави десетки селскостопански животни и отне живота на седем местни хора. Кмет на Цар Калоян е областният лидер на ДПС тук Ахмед Ахмедов, а почти всички кметски администрации в общината са турски. Тези властници не са се погрижили за почистването на речните корита и деретата, виновни са и за спукалата се стена на един от двата местни язовири. Другият водоем е направен на рибарници и също се е излял в Цар Калоян. Отговорност носят от държавната фирма "Напоителни системи", която е към Министерството на земеделието. Затова хората на Доган носят пряка отговорност за случилото се.У нас
· Станишев опитва да спре поскъпването на хляба предизборно
· Австрия иска арест на варненски циганин заради трафик на жени

По света
· Френската опозиция скочи срещу сделката между Саркози и Кадафи
· Евросъюзът затяга входния режим за американците

Коментари
· Бизнес акули и тарикати напират към местната власт

Икономика
Ненко Георгиев, координатор на АТАКА в Казанлък: Правим програма за възраждане на общината

- Г-н Георгиев, вчера стана ясно, че гражданско екологично сдружение, подкрепено от АТАКА протестира пред прокуратурата заради религиозно училище, защо искате тази проверка?
- От екосдружението "За чиста Розова долина" в Казанлък  и АТАКА сме инициаторите на тази проверка на религиозното турско училище в града. Ние от АТАКА помогнахме и подкрепихме създаването на това гражданско сдружение. Най-парливият въпрос, който повдигаме е кой и как финансира това училище, какво се изучава там и т.н. Но това са въпроси, на които прокуратурата трябва да даде отговор, ако реши да направи разследване. Разбира се, ние веднага ще информираме за резултатите от тази проверка. Защото няма защо да крием, че през последните години ДПС работи усилено за създаването на много такива религиозни училища в страната.