"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 578 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце цери депресия в Евксиноград


След изнурително обикаляне на наводненията, президентът Георги Първанов се оттегли на почивка в царския дворец в Евксиноград, съобщиха източници, близки до "Дондуков" 2.
Държавният глава бил изпаднал в тежка депресия и ограничил до максимум всичките си контакти. Само най-приближените му го посещавали, за да го запознават със сводките от печата и актуалните политически клюки.
Причина за психическия срив на Първанов са множеството неуспехи, които го преследват в последно време. Чашата преляла, когато "архитектът на тройната коалиция" се уверил лично, че алчността на мандатоносителите от ДПС е истинската причина за човешките жертви от последните наводнения. Покрай скандала с НСО, Първанов разбрал за злоупотреби в кабинета на Станишев. Отношенията между президент и премиер в последно време били ледени. Първанов не се срещал със Станишев, нито разговарял с него по телефона.
Гоце треперел дали съветникът му Манол Велев няма да се съвземе и да проговори. Най-много грижи за Първанов обаче предизвиквал разрастващият се скандал с досието на Гоце заради спадащото доверие на Европа към президента-агент.У нас
· Учители, горски и пчелари стачкуват на 15 септември
· Рецидивист заклал активиста на АТАКА

По света
· СПИН-ът си остава табу за ислямския свят
· Агенти на ЦРУ вършели сериозни престъпления в тайните затвори

Коментари
· Недостойни хора развращават една достойна професия

Икономика
Бранимир Ботев: Властта стимулира сивата икономика и черния пазар

- Г-н Ботев, скоро вие обявихте, че ако държавата не вземе мерки срещу нелегалното производство, алкохолният бизнес ще понесе санкции от Европейския съюз, така ли е наистина?
- Това е реалността. Преди три месеца в България бяха на официално посещение президента на CEPS /Европейската федерация на производителите и търговците на алкохолни напитки/ Филип Мутон и генералният директор Джейми Фортескю. Те се срещнаха с министъра на финансите Пламен Орешарски, зам.-министъра на земеделието Димитър Пейчев, шефове от митниците, министерство на икономиката, Агенцията за лозата и виното, данъчните и др. На срещите бяха казани много конкретни неща, свързани с проблемите в бранша и наличието на сива част в него. Беше отправена препоръката отрасъла и българските власти да вземат мерки, в т.ч. да има и саморегулация от страна на служителите и търговците. В противен случай Брюксел може да наложи постоянен мониториг, в т.ч. и директни проверки в търговската мрежа, селските казани, заводите и др.