"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 580 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

СОЦИОЛОЗИ: В БСП се води война, Гоце иска да я спечели


В БСП се води война, на която президентът Георги Първанов се опитва да повлияе, да задържи определени процеси и да неутрализира други. Това заяви вчера социологът Антоний Гълъбов. Според него срещата на президента с журналисти в Евксиноград била много набързо подготвена, което пораждало съмнение, че под повърхността се случват неща, които притиснали държавния глава. Огънят, който се изсипва срещу Първанов и това, че го принуждават да намеква за напрежение между него и близката му партия всъщност означава, че има проблем със стабилността на властта, твърди пък социологът Михаил Мирчев.
"Дали е приятелски огън - "глупости на търкалета", с тези думи бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев коментира опита на Първанов да се оправдае, че скандалът "Гоце" е "активно мероприятие" и "приятелски огън" от една "политическа централа". Според Андреев не става дума за заяждане, а за една конфузна ситуация, в която Първанов излъгал. Категорично няма никаква политическа поръчка в работата на Комисията по досиетата, потвърди и сегашният й шеф Евтим Костадинов от БСП.У нас
· Доган ламти за свои общински съветници в София
· Психопати във властта: Горския - един неуместен аристократичен Чудак

По света
· Замесват ни в нелегален внос на оръжие за Ирак
· Либия не се е отказала от запасите си с уран, твърдят експерти

Коментари
· Станишев да не опрощава либийския дълг

Икономика
Деян Стойков, областен координатор в Бургас: АТАКА показа на българите, че не са забравени и изоставени

- Г-н Стойков, вие спечелихте първото дело на АТАКА срещу кмет, заради отказ да предостави офис на националистите в Руен, какво точно стана?
- Отказът на кмета на Руен Дурхан Мустафа да ни даде партиен клуб беше нерегламентиран. Този кмет наруши Закона за политическите партии, като не даде офис на станалата втора формация - АТАКА. Имаше свободни имоти, но на нас не ни дадоха помещение. Затова заведохме съдебно дело. Назначена беше съдебна проверка на място, която установи, че има свободен имот. Преди това с екип на национална телевизия СКАТ ние направихме един репортаж, в който показахме пред многобройните зрители как този кмет нагло лъже, защото разполага със свободни общински помещения. Сега има срок за обжалване от 20 дни, след което са длъжни да ни го предоставят. Протакането е характерно за ДПС, така че няма да се изненадам, ако и този път не ни дадат офис.