"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 581 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

200 цигани нападнаха кафене в СОФИЯ


Повече от 200 цигани предизвикаха масово меле край детска площадка със заведение около 23 ч. в понеделник в столичния квартал "Красна поляна", при което пострадаха петима невинни посетители от общо петнайсетте клиенти на кафенето. Побоят станал край 28-мо училище в квартала. Четирима от жертвите на циганите са потърсили медицинска помощ в "Пирогов". На 29-годишния Г.Д. лекарите зашили дясната ръка, която била срязана с бутилка. 39-годишният А.Г. и 21-годишният И.Г. са с изкълчени рамене, докато 22-годишният Х.Х. е с отоци по гърба и лявата ръка от побой със стол.
Можело е да се стигне до фатални последици, коментираха източници от Столичната полиция. Мотивът за нападението на ромите бил, че скинари са ги нападнали предния ден, в неделя.
От пресцентъра на МВР обаче заявиха, че при побоя не е имало намеса на скинари. Четирима роми били задържани в Трето районно управление за участие в побоя. Около 2,30 ч. през нощта вчера обаче те са били освободени след намесата на зам.-вътрешния министър Камен Пенков и на лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.

        У нас
· Разнобой в БСП за кметската кандидатура в столицата
· Психопати във властта: Господарят на горите не ползва съвети, той е роден аристократ

По света
· Френските социалисти искат изслушване на Сесилия Саркози за медиците
· Атентат окървави влака Москва-Петербург

Коментари
· Чужди социолози доказаха, че народът ненавижда управляващите

Икономика
Петър Янков, управител на метеорологична фирма ТВмет: Етем излъга, че е имало потоп

- Откъде тръгна лъжата за 300 литра на квадратен метър, излели се в Цар Калоян ?
-Вина носят както специалистите от Националния институт по хидрология и метеорология към БАН, така и ръководителите на министерството на бедствията и авариите. Съобщение за невероятните 300 литра на квадратен метър е пуснато от регионалния център на НИМХ-Варна, но тази информация подлежи на проверка преди разпространението й пред обществото, каквато явно не е направена. Имайте предвид, че метеостанцията в Цар Калоян е напълно унищожена от водата и тя няма как да подава информация. Лъжата за невиждания дъжд в района е удобна за всички, защото едно е да оправдаеш, че Господ Бог е предизвикал бедствието, съвсем друго е да признаеш, че трите рибарника са залели града. Едва след като Емел Етем се нахвърли върху НИМХ, че са предупредили за очакваните дъждове едва три дни преди да се излеят, от там обявиха, че замерванията показват 50 литра на квадратен метър дъжд в Цар Калоян. Нашите замервания са международни дистанционни замервания, които дават литри за час от спътникови снимки, които дадоха 10 до 13 литра на час, валежът беше 3 часа.
Въпреки това обаче непростим гаф е, че цяло денонощие и управляващи, и метеоролози мълчаха за лъжата. В случая властта отново направи непростима грешка - още при валежите преди 3 години управляващите простиха грешните прогнози на НИМХ и за толкова време не можаха да променят нищо.