"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 582 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Циганите от "Красна поляна": Смърт на българите!


2500 озверели цигани от Виетнамските общежития в столичния квартал "Красна поляна" обещаха да превърнат мястото в кървава баня за българите, ако някой се опита да се намеси във вандалщината им от последните дни. Това видя намясто вчера екип на "Атака". Произволът на циганските банди от неделя насам не е стихвал. С викове, "Къде са българите, ще ги избием" над 500 тежко въоръжени роми предизвикаха нов екшън късно във вторник вечерта, след като в понеделник мургави потрошиха заведение и пребиха четирима българи в размирния район. Във вторник на мястото бяха столичният кмет Бойко Борисов, зам.-министърът на МВР Камен Пенков, зам.-главният прокурор Камен Ситнилски и лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев, но само за да отчетат присъствие и да демонстрират ангажираност, без да възпрат разбеснялата се въоръжена тълпа.
Според живеещите в квартала зад беззаконията стои Цветелин Кънчев. Лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров заяви, че е изумен от бездействието на МВР. "Няколкостотин души вилнеят с брадви, сопи и застрашават живота на хората. Нито един от тези хора обаче не е задържан. Това, което бие на очи, е липсата на държавност", подчерта Сидеров.У нас
· Адвокат Марин Марковски: Който подбужда към геноцид, се наказва със затвор от 1 до 8 г.
· Кирил Йорданов губи Варна?

По света
· Българите ще се нуждаят от визи за САЩ поне още две години
· 200 жертви на една от най-страшните кървави бани в Ирак

Коментари
· Долнопробни комедианти се изживяват като спасители на държавата

Икономика
Георги Алексиев, общински координатор на АТАКА в Каварна: Кметът Цонко хрантути певци и богатее от концерти
- Г-н Алексиев, вярно ли е, че привърженици на настоящия кмет в Каварна Цонко Цонев преследват и заплашват съратници и активисти на АТАКА?
- Става въпрос за лидера на "Евророма" в района Мартин Башев, който е много приближен до кмета на Каварна Цонев и е бил изпратен да заплашва наши активисти. Другият случай е в ромската махала, където създадохме нова организация. Хората, които искаха да се запишат в нея, също бяха заплашвани от хората на кмета. В ромската махала лидерът на АТАКА Младен Младенов е бил заплашван, както и семейството му, от приближени на Цонев да престане да се занимава с партията на националистите. Двамата общински съветници от "Евророма", благодарение на кмета Цонко Цонев, са станали милионери.
В момента има противопоставяне на партиите "Рома" и "Евророма" в циганския квартал, като "Евророма" подкрепят кандидатурата на Цонев, а партия "Рома" е ориентирана към АТАКА, разграничавайки се от действията на Цонев. Заради заплахите, които са отправени от Цонев към наша активистка, ръководството на партия АТАКА вече получи официална жалба от активистката, в която подробно е описано случилото се на работното й място. Мартин Башев е отишъл в работата на жената и я заплашил от името на Цонев, че ако не спре да агитира за партия АТАКА ще бъде изгонена от работа и няма да си намери място в Каварна. Жената е вдовица, в тежко материално положение и работи по програмата за временна заетост към община Каварна. Пратихме сигнала на областния координатор на патриотите в Добричка област Валентин Николов. Той от своя страна е уведомил лидера на партията Волен Сидеров.