"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 583 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

1 Милион за вода дължат циганите в София


В три столични квартала циганите са натрупали борчове за употребена, но не платена вода на фирмата-концесионер "Софийска вода". Ромите прииждат в най-големия български град и в повечето случаи се заселват незаконно където си искат. Но не си плащат никакви консумативи - вода, ток, данъци и такси. На много места те се заустяват пиратски към основните водопроводи и крадат от живителната течност безпроблемно и за сметка на всички останали платци. Най-голям борч към "Софийска вода" се оказа, че имат точно бунтарите от виетнамските общежития, които трети ден бродят из София, въоръжени като талибани, коментира възмутен служител от фирмата. 302 000 лв. дължат за вода циганите от виетнамските общежития в Красна поляна.
В най-населеното гето Факултета борчът на ромите е от 280 000 лв. националистите събраха над 10 000 подписа от гневните българи в "Овча купел", които не искат там да се строи ново гето.
Адвокатите на АТАКА ще заведат дело за клевета и набеждаване срещу Юлияна Методиева от българското представителство на Хелзинкския комитет. Вчера Методиева заяви на пресконференция, че партията на националистите насърчавала нападенията срещу ромите.У нас
· Първанов смъмри Р. Петков за бездействието срещу циганите
· Два трупа след съседска свада в несебърско село

По света
· България в списък на нестабилните държави заедно с Гана и Либия
· Стотици жертви на земетресение сринало части от Перу

Коментари
· Записки по циганските въстания, август 2007 година

Икономика
Камелия Колчева, областен координатор на АТАКА: Кърджали все още се надява на български кмет

- Г-жо Колчева, каква е предизборната обстановка в Кърджали, колко инициативни комитети вече обявиха своите кандидати за  кметове?
- Предизборна обстановка в Кърджали е видимо спокойна. Но, всички тук знаем, че темата за месния вот в Кърджали е най-обсъжданата. В момента от инициативен комитет "За Кърждали", зад който стоят основно БСП и нейни сателити, номинират няколко имена. Ще изберат един кандидат след провеждането на предварителни избори в началото на септември. ГЕРБ издигна вече своя самостоятелна кандидатура за кмет на Кърджали в лицето на Стефан Чанев, СДС официално направиха изявление, че ще подкрепят кандидата на ДПС и най-вероятно това ще бъде настоящият кмет на града Хасан Азис.