"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 584 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гардове на Станишев биха граждани на Петрова нива


По заповед на Сергей Станишев личната му охрана от НСО би граждани, които го освиркаха и скандираха "Оставка" на Петрова нива в събота. Служителите на държавната служба за охрана към Първанов се държаха като мутри и оскверниха националния флаг, носен от представител на АТАКА, като строшиха дръжката му.У нас
· Горските пак на протест, Кабил ги излъга за по-високи заплати
· Двама загинаха на „Цариградско“ заради ремонта

По света
· Иранският президент: „Израел носи знамето на Сатаната“
· Руски бомбардировачи патрулират до българската граница

Коментари
· ГУЛАГ и Гуантанамо имат почитатели в България

Икономика
Университетският преподавател Валентин Вацев: У нас ще се оформят анклави

- Господин Вацев, нашето общество вече 18 години живее в перманентен стрес, политическата и икономическата криза се съпровождат от срив на ценностите. Правителството губи контрол върху управлението на страната. Има ли криза на властта у нас?
- Да има, и тя не е само в личностите, в носителя на властта, а и в структурата на т.нар. политически и стопански елит. Говоря за тази прослойка, която отдавна не упражнява властта в полза на обществения интерес, а за свои лични и групови интереси. Така бе извършен фундаментален погром върху държавата. Сегашният елит очевидно не може да управлява в полза на обществото. Той не може нито да формулира основните задачи пред страната, нито основните цели, нито пътят за осъществяването им.