"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 587 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Олиото скочи със 70%, шокови сметки за парно


От началото на юни досега олиото е поскъпнало с рекордните 70%, което е невиждана цена за българския пазар. Според търговци цените ще продължат да се покачват и скоро ще се наложи да започне внос от Молдова, Гърция или Испания.
Междувременно вчера огромна опашка от недоволни ползватели на топлинни услуги се изви пред сградата на Федерацията на потребителите. Небивало високи изравнителни сметки шокираха софиянци през последните дни. Те трябва да доплащат по 1000 лева за топлото, което реално не са получили в домовете си. Бездействието на министерството на икономиката е причината за хаоса с тазгодишните сметки за парно. Работна група във ведомството на Петър Димитров тепърва ще пише новата наредба, по която топлинните счетоводители да направят своите изчисления.У нас
· Цигани оскверниха гроба на опълченец
· АТАКА издига свой кандидат за кмет в Хасково

По света
· Сейф ал Ислам критикува управлението на баща си
· Путин: Русия ще остане водеща сила в авиацията

Коментари
· Г-н премиер, напуснете властта доброволно

Икономика
Тома Николаев, директор на Ромска информационна агенция "Де факто": Размириците в „Красна поляна“ бяха режисирани

- Г-н Николаев, какво според вас се случи в кв. "Красна поляна" и изненадаха ли ви тези събития?
- Това, което се случи, беше една интрига, заплетена от две политически партии, чиито лидери водят разговори за обединено участие в предстоящите избори. Става дума за две популярни личности, чиито имена аз не искам да споменавам. Даваха ги по телевизиите, големи държавни мъже. Не съм изненадан от тази интрига, защото тя целеше да се инсценира скандал, след което въпросните политически лидери да се окажат "спасители" на ромите.