"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 589 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/08/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов и Р.Петков при Велчев да спрат скандала с тотото


Вътрешният министър Румен Петков и президентът Първанов опитали да потулят скандала, който гръмна в сряда за готвената тайна приватизация на Българския спортен тотализатор, твърдят източници на "Фрогнюз". Спешно главният прокурор Борис Велчев се срещнал с МВР шефа  и Гоце, и им обяснил, че по закон трябва да се започне проверка. Срокът е 1 месец, но според Велчев имало доста данни, които трябвало да се проверяват, така че срокът при всички случаи щял да бъде удължен. Целта била да мине време и разкрития за Манол Велев да се забравят. След натиск обаче прокуратурата обяви вчера, че ще започне проверка по скандала, съобщи главният прокурор Борис Велчев. Повод за него станаха разкритията на Нели Димитрова, бивша зам.-директорка по икономическите въпроси в БСТ, че всички обществени поръчки в Българския спортен тотализатор (БСТ) са с предизвестен победител, избиран от съпруга на председателката на ДАМС Весела Лечева - Манол Велев. Бизнесменът, който е близък приятел на президента Първанов, негов съветник и основен спонсор на предизборната му кампания миналата година, беше прострелян на 11 юли пред дома си  и все още е в кома.
Скандалът гръмна внезапно в близкия до Васил Божков - Черепа в. "Труд", а целта била президентът да бъде дискредитиран за пореден път.У нас
· Правителството отне от Университета градината край Балчик, студенти готвят бунт
· Водачът на АТАКА в Ямбол Георги Зафиров влиза в битката за кметския пост

По света
· Немски министър: Италианската мафия е пуснала пипалата си в България
· Сеселия отказа разпит пред парламентарна комисия за Либия

Коментари
· Циганският проблем у нас не е етнически, а криминален

Икономика
Атанаска Бойчева, кандидат за общински съветник в Хасково от квотата на АТАКА: АТАКА ще се бори младите хора да останат в Хаско

- Г-жо Бойчева, с какво Ви привлече партия АТАКА и защо решихте да се кандидатирате за общински съветник от листата на националистите?
- Аз съм в партията на Волен Сидеров още от самото й създаване, когато бяхме само 4-5 човека и ни мислеха за луди. Много неправди има по отношение на местната власт в Хасково и по конкретно в областта на спорта. Затова мисля, че ако стана общински съветник от квотата на АТАКА, ще мога да помогна много на хората в града и най-вече на младите хора в тази посока. Досега местната власт в Хасково не направи нищо за спортното развитие на младите хора. Клубовете са оставени да се оправят сами. Бази за тренировки има, но са празни. Хасково има 50 милиона лева бюджет- приходи от данъци, глоби и т.н., от тях обаче за спортния календар на община Хасково за 2007 г. бяха заделени едва 30 хиляди лева. Например за детския футболен турнир по повод Националния празник 3 март бяха отпуснати едва 100 лева! Оказа се, че имало отпуснати 3 500 лева за републикански турнир по спортни танци за купата на Хасково, но ние, като представители на единия от двата клуба не знаехме, никой не ни беше уведомил. Преди два месеца например настоящият кмет Георги Иванов от БСП отпусна 50 хил. лева за всички над 50 спортни клуба в града, без регламент за разпределението и без никакъв контрол за какво са изхарчени парите. На нашия клуб преведоха само 500 лева, а на други по 2 хиляди...Някои дори още не са ги получили. Ще ви дам за пример съседния Димитровград, където при бюджет 23 млн. лева - за спорт са отпуснати 100 хил. лева, но има точна отчетност.