"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 597 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА издигна патриарх Вартоломей за наградата “Сахаров”


Групата на националистите в Европарламента Идентичност, Традиция, Суверенитет (ИТС) одобри кандидатурата на Вселенския патриарх Вартоломей Първи за наградата на ЕП "Сахаров". Това съобщи вчера евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов.
По предложение на АТАКА, групата ИТС издига кандидатурата на Вселенския патриарх Вартоломей, заради неговите усилия за защита на християнските общности в Турция и заради репресиите срещу него от страна на турското правителство.
"Подкрепяйки Вартоломей Първи, ние подкрепяме всички ценности, които без съмнение, той в пълнота притежава. Това е особено важно, защото ще покаже до колко Република Турция е прегърнала основната европейска идея за толерантност  и свобода на мислещите другояче", пише в мотивите. 
  У нас
· Мляко и сирене хвърчат нагоре напук на министър Димитров
· Експерти от столичното кметство: В София се готви далавера за милиони

По света
· НАТО предизвика политическа криза в Сърбия
· Сесилия освободила сестрите след разговор с Кадафи насаме

Коментари
· Кой ще отвори криминалните досиета на властта

Икономика
Валентин Николов, кандидат на АТАКА за кмет на Добрич: ДПС плаща за купени гласове с апетитни имоти край морето

- Г-н Николов, като бивш общинар сте запознат с проблемите на Добрич, какви ще са вашите приоритети при управлението, ако спечелите битката за кмет на идващите общински избори?
- Подготовката за предстоящите местни избори сме започнали доста отдавна. От края на юни направихме поредица от срещи с граждани по квартали. Обсъждахме заедно с тях конкретни проблеми, поставяхме ги публично пред местните медии и общинския съвет и настояхме за разрешаването им. Квартал "Рилци", един сравнително голям квартал, все още няма канализация, да не говорим в какво състояние са улиците, няма детски площадки, а възрастните хора са принудени всеки месец да харчат по 2 лв. за автобусни билети до Добрич, за да си платят тока, водата и телефона. Същото е и в другите квартали, които досега бяха пренебрегвани от кметската управа. С изключение на кв. "Изгрев", където основното население е циганско. Там бе одобрен проект от ОбС за нова канализация, улиците бяха ремонтирани основно и квартала се освети.
Партия АТАКА в своята програма за управление на община Добрич е заложила приоритетно благоустрояването на тези крайни квартали. По отношение на нашата програма искам да кажа, че тя е ясна, кратка и точна. Тя е напълно осъществима и не е пожелателна. Разбира се, че ние непрекъснато ще я обновяваме, в зависимост от потребностите на нашите съграждани, защото за разлика от кметския екип и другите политически сили, ние нямаме намерение да късаме връзката с нашите съграждани и срещите с тях ще продължат и след изборите.