"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 598 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган си прави турска медийна империя


С медийна група, която да чисти имиджа на ДПС, е решил да се обзаведе Ахмед Доган. В момента близки до него бизнесмени водят преговори с Петър Манджуков, собственик на червения партиен вестник "Дума" и телевизия ББТ, разкриха отлично информирани източници. Мераците на Доган били насочени към телевизията и дяловете на Манджуков в ИПК "Родина". Освен с Манджуков хората на Доган водели преговори и с Гриша Ганчев, който държал радио честоти в Ловешка област.
Лидерът на ДПС вече диктува политиката във вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика". Медийните апетити на Доган дойдоха, когато той осъзна, че се проваля идеята му да превърне ДПС в либерална партия без етническа окраска. Крайната му цел е да създаде широка медийна група, чрез която да разшири влиянието си, привличайки българските гласове. Доган не крие това. В свои изказвания той неведнъж е подчертавал, че ДПС трябва да стъпи в големите градове, където засега няма добри позиции. С тази цел бе създадена и партията ЛИДЕР от близкия до него бизнесмен Ковачки, която има за цел да точи български гласове.    

  У нас
· Велчев спря делото срещу протежето на Доган
· Циганин-рецидивист строши черепа на бебе в Сливен

По света
· Партията на Путин - фаворит за парламентарния вот в Русия
· Еврото вдигна цените в Словения с 40 процента

Коментари
· Ще излезе ли агент Гоце от картотеките на Турция и Израел

Икономика
Цвета Георгиева, Кандидат на АТАКА за кмет ВЪВ Варна: Имаме програма за всеки от районите в морската столица
- Г-жо Георгиева, как върви предизборната подготовка във Варна?
- Предизборната подготовка при нас започна много отдавна, създадена е перфектна организация за участие в СИК и за защита интересите на АТАКА на местните избори. В общината има 5 района и 5 кметства, които представляват 5-те села, включени в голяма община Варна. Засега са сигурни и ясни петима кандидати за районни кметове за тези общо 10 района. За район "Младост" АТАКА ще издигне кандидатурата на Йордан Йорданов, а за район "Владиславово" - Максим Иванов. В с. Тополи националистите ще издигнат кандидатурата на Даниела Каразутева, а в с. Константиново ще застанем зад сегашния кмет Васил Дюлгеров. В община Аксаково АТАКА ще подкрепи независимия кандидат Юлиян Митев. Водач на листата в същата община е Красен Георгиев, който преди дни бе залят с киселина и в момента все още е в болница. Работим с ентусиазъм, правят се срещи по кметства с кандидат кметовете по квартали. Имахме много срещи с други политически партии и граждански сдружения, за да потърсим по-широка платформа за подкрепа. Работи се по приоритетите за всеки от районите, като през цялото време се следи общественото мнение, посредством специално поръчани проучвания на агенции за наблюдаване на нагласите в обществото.