"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 599 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев пусна троянския си кон Заимов в битката за София


Сергей Станишев играе открито за Бойко Борисов и цели да разцепи червения вот в София. Това сигнализира член на ВС на БСП вчера след пресконференцията на Мартин Заимов. На нея кандидатът, издигнат от СДС и ДСП, открито призна, че със Станишев ги свързва приятелство от детските години. Това лято двамата са почивали в братовата къща на Заимов в Созопол и са обсъждали вариантите Мартин отново да се вклини в политиката. Според източници от червената централа чрез Заимов Станишев дублира кандидатурата на Бриго Аспарухов и го обрича на неуспех. Абсолютно невъзможно е електоратът да приеме Мартин Заимов за десен кандидат, при положение, че майка му - Клавдия Заимова е активен борец. Договорката е ясна - Сергей сервира на тепсия кметския пост на Бойко. Той пък ще му се отблагодари с ключови министерства след парламентарния вот, твърдят от червената централа. У нас
· Станишев отряза учителите за заплати
· Бременна губи бебето си в катастрофа

По света
· Демонстранти поискаха Канада да излезе от НАТО
· Ислямисти удавиха в кръв два алжирски града

Коментари
· Има ли агентурно минало в Москва Сергей?

Икономика
Атанас Стоилов, общински координатор на националистите в Пещера: БСП и ДПС насъскват циганите срещу АТАКА

- Г-н Стоилов, какво се случва в Пещера предизборно, големите партии наддават ли вече за циганските гласове, които никак не са малко във вашата община?
- В навечерието на предизборната кампания за местната власт се изостриха политическите пристрастия, които тук са ясни още отпреди 12 години. Тук властта се командваше от БСП и ДПС или по-точно от представителите на 2 фамилии в града, свързани в тези партии. Тяхната амбиция е да продължат да властват още 4 години и както винаги през цялата си практика на гласуване са изградили една порочна система с плащане за гласове с единствената цел да останат на всяка цена във властта. Още преди няколко години изкуствено в града бяха заселвани роми от цяла България - от Видинско, от Ломско, които и в момента нямат статут, живеят на палатки, за да могат да бъдат подчинени и да са зависими изцяло от местната власт, когато дойдат избори. Тази практика пак е задействана още преди 1-2 месеца, като предварително се дават пари на тарторите им, които от своя страна създават организация по махали, като предварително събират личните карти на ромите. В момента даже тече кампания в едно голямо предприятие - още отсега ги принуждават да гласуват за кандидата на БСП или ДПС, като им подсказват, че ще бъдат уволнявани от работа, ако не направят това, което им нареждат.