"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 600 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов дърпа утаиките от СДС


След като не успя да спечели подкрепата на СДС в София Бойко Борисов извади от нафталина Васко Нубиеца, нарече го "създател на СДС" и подписа договор за подкрепа на кметската му кандидатура в София. Нубиеца, заедно с още няколко забравени стари муцуни, се водят за дискусионен клуб на СДС. Като такива те застанаха зад Борисов и презряха кандидатурата на Мартин Заимов. Това са хора, които са икономически зависими от кмета. Срещу такива е насочена цялата реформа в СДС, затова те като мишки напускат кораба, заяви лидерът на сините Пламен Юруков. Запитан дали Нубиеца и сие ще бъдат изключени от СДС, лидерът на партията обясни, че уставът е категоричен по отношението на такива прояви и разколниците ги грози изключване.У нас
· Мартин Заимов Голдсмит - Червеният седесар на Станишев
· ВМРО подкрепи кандидат-кмета на АТАКА в Добрич

По света
· Франция защити достъпа на Либия до ядрена енергия
· Американци строят военна база на границата с Иран

Коментари
· Европа скочи срещу войнстващия ислям, властта у нас си трае

Икономика
Добрин Христов, кандидат на АТАКА за кмет на Плевен: Допускам, че Р. Петков ще си купи и летище

- Г-н Христов, ако гражданите на Плевен одобрят кандидатурата ви за кмет, какви ще са вашите приоритети в управлението на областния град?
- От срещите ми с избирателите по села и градове в община Плевен стана ясно, че болният въпрос на всички са домовите кражби и кражбите на земеделска продукция. Приоритетът ни ще бъде контрол и подпомагане на полицията и пряко организиране на охрана на земеделските имоти, вилните зони и паркове, както и ликвидиране на детската престъпност.
Другият ни приоритет ще бъде модернизиране на детските заведения и училищата в общината, саниране на сградите и оборудването им в съответствие с европейските стандарти, както и превръщането им в центрове за целодневна работа с деца и младежи, като за целта се ангажират допълнителен брой педагози и специалисти. Подобряване качеството на здравната помощ, създаване на медицински центрове, даващи достъп на гражданите денонощно, са друг основен момент в бъдещото ни управление. Приоритет ще е въвеждането на референдуми като средство за пряко участие на гражданите в управлението, избирането на обществен защитник (омбудсман), благоустрояването на спортните площадки в училищата и спортната база на града.
Основно внимание ще обърнем за максимално усвояване на средства, идващи по програми от ЕС.
Цялостна ревизия на приватизационните сделки от 1992 година насам, спиране на приватизацията, разтрогване на криминално сключваните приватизационни сделки.