"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 601 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Националисти в Брюксел на протест срещу ислямизацията


Близо 50 участници в протест срещу ислямизацията на Европа бяха арестувани в Брюксел вчера. Сред задържаните е Франк Ванеке, председател на фламандската националистическа партия Влаамс Беланг, който също така е и евродепутат от фракцията "Идентичност, традиция, суверенитет". Арестуван бе и другият ръководител на партията, която спечели второ място на изборите в Белгия по-рано тази година, Филип Девинтер. Протестът бе мирен, той се проведе в европейския квартал на Брюксел на площад "Шуман", уточни за вестник "Атака" Георг Майер, секретар на "Идентичност, традиция, суверенитет". Въпреки това обаче полицейските сили били изключително многобройни, разказа той.
"Става дума за грубо потъпкване на правото, понеже депутатския имунитет на колегата ми не е  зачетен", коментира евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов. Явно Брюксел не може да ни учи на европейски ценности, категоричен бе Стоянов.


У нас
· Митал умишлено фалира Кремиковци
· До пет години затвор очаква полицаите, наградени от Глъвъта

По света
· Експерти: Американци са взривили кулите-близнаци
· Националисти арестувани в Брюксел на протест срещу ислямизацията

Коментари
· Сергей готви нов погром над Българската армия

Икономика
Волен Сидеров: АТАКА ще се бие за София и ще спечели

- Г-н Сидеров, върху какво ще се съсредоточите в кампанията - върху издигането на самостоятелни кандидатури или в търсене на подходящи коалиции?
- Принципът е на тези избори АТАКА да излиза със собствени кандидати. Нашият принцип е да участваме с наш кандидат за кмет и с наша листа за общински съветници. Там, където правим изключения, то е поради специфичните условия в тази община или регион, но това са по-редки случаи. Например в Кюстендил правим коалиция с десни сили, изхождайки от това, че кандидатът Петър Паунов има шанс и че там нашият резултат е по-слабичък. Същото нещо се повтаря в Кърджали, може би в Разград ще бъде така, заради това, че не навсякъде имаме подготвени кадри.