"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 602 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кметът Хасан Азис саботира предварителния вот в Кърджали


Настоящият кмет и кандидат на ДПС за втори мандат в Кърджали Хасан Азис вчера открито направи опит за саботаж на предварителните избори, които местното гражданско обединение "За Кърджали" организира, за да излъчи български кандидат-кмет на предстоящия вот за органи на местната власт. Това съобщи областната координаторка на АТАКА в смесения град Камелия Колчева. В предварителния вот вчера участваха трима българи претенденти - Вячеслав Спасов, Атанас Ангелов и Никола Пашинов. Гражданите бяха поканени да гласуват кой от тримата предложени желаят да се състезава за кметския стол в града им. Изборният ден трябваше да започне в 7 часа сутринта и да продължи до 22 часа. Въпреки, че от обединението са пратили писмо до градоначалника Хасан Азис да им осигурят по една стая в 14-те общински училища, за да си проведат предварителния вот, човекът на ДПС си направил оглушка и не уведомил директорите на училищата. Така членовете на секционните комисии като отишли в 7 часа сутринта заварили заключени училищата. Те били принудени да поставят урните по тротоарите пред школата. Гражданите гласували на открито и правели отметки върху гърбовете си един на друг в студа, поясни Колчева.

 У нас
· СИДЕРОВ: Борисов изпълнява заповедите на Байърли
· Нов шок в цените на всички храни

По света
· Русия изпита за първи път „Бащата на всички бомби“
· Италия гневна за ареста на евродепутат на митинга срещу ислямизацията

Коментари
· ВОЛЕН СИДЕРОВ от трибуната на НС:* Този парламент може да влезе в историята само с Предсрочни избори

Икономика
Генадий Гудков, депутат от руската Дума: Вече имаме система, която обезсмисля ПРО на САЩ

- Г-н Гудков, на 2 декември в Русия предстоят избори за нова Дума. Те ще са по нови правила, очаквате ли предимство за партията на Владимир Путин "Единна Русия"?
- Безспорно за партията на Путин са създадени определени предимства в предстоящите избори. Ще се борим с административните фактори и сме против изкривяването на волята на народа.
Ние носим отпечатък от времето на бившия Съветски съюз, когато всички гласувахме за една партия. За съжаление, това приключи с разпад на великата държава и донесе нещастие на десетки милиони човешки съдби.
Поддържам много добри отношения с много от ръководителите на "Единна Русия", но въпреки предложенията от тяхна страна за развитие в кариерата не се присъединих. Решихме да обединим НПРФ със "Справедлива Русия". Направихме го, защото смятаме, че в Русия трябва да има алтернатива и нормална опозиция. Трябва да има полемика и състезателност, защото именно застоят в политическия елит погуби КПСС.