"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 604 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Министър Петър Димитров от Индия: Компоти и туршии вдигат цените


Цените скачат заради компотите и туршиите, минат ли горещите за приготвяне на зимнината септември - октомври, те ще се успокоят. Прогнозата направи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров от Индия. Затова пък ни чакала добра Коледа с пълни мазета и укротени  цени, излъга предизборно министърът.
Как цените ще се върнат на старите си, значително по-ниски равнища, той не съобщава. Тазгодишният август е с 24% по-скъп от миналогодишния. Заради предизвестеното вече поскъпване на горивата, тока и водата, ни чака нов скок на цените. Прогнозата на министър Петър Димитров за сериозна дефлация през следващите месеци е несериозна, коментираха експерти от КТ "Подкрепа". Инфлацията в момента е 7.2 %  /рекордна от 7 години насам/ и до края на годината е изключено да се вместим в предварително записаната в бюджета 4,8 на сто.
Малко след твърденията на министъра, че е овладял пазара, от Комисията за защита на потребителите съобщиха, че цените на храните всъщност продължават да растат.У нас
· АТАКА: Плоският данък е антисоциален
· Борисов сплотява ГЕРБ с измислени заговори

По света
· Буш нареди частично изтегляне от Ирак
· Путин уволни руски адмирал, приел американски орден

Коментари
· Управляващите остават слепи за нашествието на радикалния ислям

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Парламентът се е превърнал в институция за хрантутници

- Г-н Шопов, какво очаква АТАКА от новата парламентарна сесия?
- Надяваме се есенно-зимната парламентарна сесия да бъде последна за 40-то НС. АТАКА е единствената политическа сила, която от самото начало на работата на този парламент, искрено желае и неотклонно работи за предсрочни парламентарни избори. Това НС е изчерпало кредита от доверие, който му беше даден през 2005 г., много отдавна. В обществото съществуват съвсем различни нагласи от тези, при които то беше сформирано тогава. Още преди две години на базата на сериозни анализи предрекохме,че НДСВ ще изчезне от политическата сцена. Днес това е безспорен факт. Влиянието на БСП рязко се сви, общественият живот стана много динамичен, промените - бързи. Всичко това не може да не бъде проектирано във върховния законодателен орган.