"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 606 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АРХОНТ Бинев дари медалите си на България


Депутатът на АТАКА в Европейския парламент Слави Бинев дари вчера своите спортни медали като теакуондист на Музея на спорта в София. Събитието стана повод националистът да бъде награден със златен медал Първа степен от Българския олимпийски комитет и почетна грамота за изключителния си принос в развитието на теакуондото в България. "Това е лицето на българското теакуондо", заяви за Бинев председателят на Българска федерация по този спорт Валентин Трънски. На церемонията присъства и най-важният човек в олимпийския спорт теакуондо- президентът на Световната федерация кореецът Чунг Уон Чоу, както и посланикът на Република Корея у нас Ким Мьонг Джин. Националистът се сдоби и със свой кът в Музея на спорта, който е първият такъв, посветен на боен спорт. В него са изложени дарените от Слави Бинев медали, бележещи връх в кариерата му - републикански шампион на България за периода 1987-1992 г.; абсолютен шапион на Балканите през 1990 г. и неговото най-високо отличие като европейски шампион през 1992 г. Дарението включва и почетния медал на националиста, даден му от Световната федерация по теакуондо. "Радвам се, че първо на мен ми се отдаде да разчупя статуквото, като станах европейски шампион през 1992 г.", заяви след церемонията архонт Слави Бинев.

 У нас
· АТАКА подкрепя Пашинов на изборите в Кърджали
· Сидеров с пет въпроса към Велчев за незаконни действия на МВР

По света
· Партията на гръцките националисти за първи път в парламента
· Франция предупреди за трета световна война

Коментари
· Брюксел порица Световната банка и МВФ за бедността в ЕС

Икономика
Йорданка Сейменова, кандидат на АТАКА за кмет на Созопол: Спечелихме на евровота, ще го направим и сега

- Г-жо Сейменова, кои са основните проблеми на Созопол, по които ще работите, ако станете кмет?
- Основните насоки, в които ще работя, ако стана кмет на Созопол са развитието на туризма и рибарството като основен поминък на жителите на града. Належащ е и проблемът с изграждането на специални подходи за инвалиди, особено в Стария град. Причината е, че градът ни се посещава от много българи и чуждестранни туристи в неравностойно положение, за които възможността за лесно придвижване е от голямо значение. Друг важен проблем, който години не намира решение, е пропускателният режим в града и осигуряване на достатъчно места за паркиране. Хората в Созопол непрекъснато се оплакват и от неспазването на Наредба № 1 за недопускане на шум от страна на нощните заведения на територията на града. Искам да обърна внимание и на здравеопазването. Не може община като Созопол да няма най-елементарни условия за лечение на жителите, особено от селата, а да се налага да хората да пътуват до Бургас.
Като църковен настоятел искам да се ремонтира и църквата "Св. Кирил и Методий", за да отвори врати за хората, защото православната вяра е убежище на духа.
Ще настоявам и за възстановяване на пътническото плаване Созопол - Бургас, Несебър - Варна и на юг до Царево. Защото този транспорт е много удобен и атрактивен, а от няколко години не работи и хората трябва да използват автобусен превоз.