"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 609 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган взема боклука на Варна


Фирма, която ще строи завода за боклук, близка до ДПС, ще бъде разследвана от прокуратурата във Варна, алармираха вчера ощетени собственици на дружества, които от общината в града не са допуснати до търг. Общинските съветници повериха строителството на завод за преработка на отпадъците на фирма "Екоинвест асетс". За нея в града се говори, че е на ДПС. Лично председателят на движението в морската ни столица Янко Станев е внесъл документацията на "Екоинвест" в общината.
Чиновниците и общинарите във Варна не са допуснали до участие в т.нар. търг 28 други фирми, които са предлагали да построят завода за по 18-20 млн. евро. Обектът е даден на "Екоинвест асетс", които ще го построят за 57 млн. евро.

 У нас
· Парламентът поряза пенсионерите, те се вдигат на протест
· Кабинетът отчете: Само двама осъдени за корупция

По света
· Глобализацията е заплаха за България, предупредиха финансисти
· Популярността на Буш рекордно ниска

Коментари
· По рекламата на кмета ще познаете дали е клиничен случай

Икономика
Адвокат Никола Иванов, кандидат на АТАКА за кмет на Несебър:

- Г-н Иванов, какви са мотивите ви да участвате в кметската надпревара за Несебър?
- Желанието ми е да видя Несебър сред най-успешните и привлекателни туристически центрове. Тук включвам Слънчев бряг, Влас и Обзор, и не на последно място Кошарица. Наред с това множеството проблеми, натрупани през последните години и ненамерили решение при досегашното управление. Тези проблеми са наболели до такава степен, че нерешаването им в най-кратък срок ще доведе до криза в общината. Ако бъда избран за кмет, на първо място ще бъде прозрачността и принципността в работата ми. Фактът е, че единствено в АТАКА е възможно да защитавам своите принципи, без да се съобразявам с конюнктурата, както е в другите партии. Събранието, което се проведе във вторник и сряда, е най-голямото доказателство за това. Там моята кандидатура беше подложена на дискусия и всички присъстващи се убедиха, че именно в АТАКА могат спокойно и без притеснения да излагат своите виждания и мнения за развитието на града и държавата като цяло.