"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 612 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов настани цигани в палат срещу 25 лева наем


Двайсетина цигански семейства ще бъдат настанени в нов блок, който предизборно беше открит от Бойко Борисов. Той съобщи, че месечният наем е съобразен с доходите на нуждаещите се семейства и ще бъде между 25 лева и 30 лева, а от Обществения ромски съвет поясниха, че ще се плащат по 65 стотинки на квадратен метър. Строителството на кооперацията е на стойност 11 млн. лева.
Блокът е на три етажа и в него има 18 апартамента. В най-големия апартамент, който е над 100 квадрата, ще бъде настанена самотна майка с пет деца.
Със служби в джамиите в цялата страна политическа партия ГЕРБ ще открие предизборната си кампания на 27 септември, обяви пък шефът на формацията Цветан Цветанов. Разбра се, че на избираемото десето място в листата на ГЕРБ е поставен лидерът на циганската партия ДРОМ  Илия Илиев. Той стана известен с купуването на цигански гласове при частичните избори в Пещера. Тогава плащаше по 20 лева на калпак, за да се подкрепи кандидатът на ГЕРБ и се закани, че ще поведе ромите на кървави сблъсъци срещу АТАКА. Родата на лидера на ДРОМ Илия Илиев пък е включена в престъпна банда, която тероризирала с кражби Италия и измъчвала деца да просят и крадат там.

 У нас
· Пиянска компания преби полицай в Пловдив
· Четири трупа и 16 ранени при катастрофа край Симитли

По света
· Сърбия поиска руски военни бази до границата с Косово
· Чейни планирал Израел да удари Иран

Коментари
· Властта е независима единствено в избора на господар

Икономика