"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 614 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Помощите в Цар Калоян - само за турци


Българите в Цар Калоян, Разградско, вчера организираха спонтанен граждански протест заради нехайството на държавата и управляващите от тройната коалиция, защото нито разследват виновниците за трагедията в градчето, нито следят за справедливото разпределение на помощите. Парите и материалите се насочват предимно за ремонти в турската махала. Това съобщи общинският координатор на АТАКА там Димчо Юнаков.
Гражданите се обединиха в неправителствен комитет и са решени сами да следят за използването на парите, които уж им се привеждат за преодоляване на последиците от ужасната трагедия, която ги споходи на 6-7 август. Тогава, заради немарливост на чиновници от ДПС, водата от два калпави и занемарени язовира заля града. В стихията се удавиха 8 човека, а 700 къщи бяха разрушени до основи. От общинската служба Социални грижи обещават, че до 10 октомври щели да дадат пари на хорицата да си купят печки и хладилници, но не е ясно в чии джобове ще потънат средствата. Покуратурата пък обяви, че ще търси доказателства за вината на длъжностните лица до Нова година.

 У нас
· Аптеките затварят заради стачка
· Коктейл „Молотов“ заложен пред дома на активист от АТАКА

По света
· Махмуд Ахмадинеджад: Израел ще изчезне, както изчезна СССР
· Пишат речите на Буш като за дебил

Коментари
· Косовският огън отдавна тлее и в България

Икономика
Кирил Гумнеров, кандидат на АТАКА за кмет на Ловеч: Задминахме ГЕРБ по влияние, отиваме на балотаж срещу БСП
- Г-н Гумнеров, защо приехте да се кандидатирате за кмет на Ловеч?
- Приех, защото бях посочен единодушно от всички членове на местната организация, както в града, така и в селата. Имайки предвид това, че съм общински председател от самото учредяване на АТАКА в Ловеч, мисля, че се ползвам с популярност сред структурите на партията. Аз съм единственият, който повече от година и половина се противопоставя публично на досегашното управление в Ловеч. Но това е характерно по принцип за поведението на партията ни - ние сме единствената истинска опозиция.