"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 616 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/09/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Етем врътна блиц далавера за 8 млн. лева


Министърът по бедствията и авариите Емел Етем завъртя нова далавера на стойност между 5 и 8 милиона лева, с открита процедура по обществена поръчка за доставката на 28 спецавтомобила. От името на министерството вчера на страниците на "Държавен вестник" бе публикувана поръчка за доставката на 28 автомобила за действие при химическа, радиационна и биологична опасност.
Срокът за закупуване на тръжните документи бе 16,30 часа на същия ден, който, случайно или не, бе последният работен ден от седмицата. За краен срок за подаване на офертите за участие в търга бе обявен първият работен ден на идващата седмица - 1 октомври. Така Етем е дала само един работен ден от получаването на информацията за поръчката до подаване на офертите за тях. Това е нарушение на Закона за обществените поръчки, който гласи, че при открита процедура срокът за получаване на офертите не може да е по-кратък от 22 дни.
Това означава, че поръчката е предрешена и че близка до Емел Етем фирма вече има на склад машините, така че да може да ги достави веднага, щом спечели обявения търг.

 У нас
· Мнозинството вкарва във ВСС магистрати със съмнителна репутация
· Сидеров: Прокуратурата преследва мен, вместо мафиотите

По света
· Иран и Боливия поискаха многополюсен свят
· Цензурират снимка на Саркози с любовно писмо

Коментари
· Грешен избор докара на власт Гоце и Сергей

Икономика
· Емиля Масларова залъгва с поминък 68 379 безработни
Димчо Юнаков, общински координатор на АТАКА: ГЕРБ и БСП предадоха българския общ фронт в Цар Калоян

- Г-н Юнаков, какво се случва в Цар Калоян близо два месеца след наводнението, в което загинаха 8 души и над 700 къщи бяха разрушени?
- В Цар Калоян кипи недоволство срещу г-жа Емел Етем, която, според местните хора, неправилно диктува как да бъдат раздавани помощите за пострадалите. На практика тук първо всичко се дава на турското население, а след това, ако остане нещо, и на българското. Има оплаквания от турци, които идват при нас в АТАКА и искат телевизия СКАТ да дойде и да направи репортаж, защото и те са недоволни от Етем. Тя представя нещата така, че виновни за бедствието няма. Казват ни и за далаверите, които се правят с отпуснатите помощи. Като например,  кашони със замразени пилета, които са били за населението, не са раздадени, а са закарани в мотел "Дервента". Говори се, че два тира с колбаси, които са пристигнали при нас, изобщо не са разтоварени, а са заминали вероятно в някой фирмен магазин. Помощите в момента се раздават несправедливо - на еднакво пострадали се отпуска различно количество строителни материали, и то само защото единият пострадал е от ПП АТАКА, например. С две думи - местните посланици на ДПС правят каквото си искат и никой не може да ги спре. Те нямат грях даже пред лицето на трагедията, която сполетя хората тук.