"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 619 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бойко Борисов мачка протеста на учителите


Столичният кмет Бойко Борисов отряза вчера исканията на учителите да блокират кръстовища и улици в София. Стачният комитет поиска да им бъде разрешено да блокират уличното движение само за 15 минути от 7.45 ч. до 8.00 ч. в периода 2-5 октомври. Според Борисов обаче те щели да нарушат обществения ред. Масови откази за живи вериги, шествия, затваряне на кръстовища получават учителите от столичната община, потвърди и Клементина Корчева, член на стачния комитет и кандидат за общински съветник в София от листата на АТАКА.
Столична община пък спря тока на митинга на преподавателите, който се проведе на площада пред Министерски съвет. Хиляди учители скандираха: "Оставка", "Бюджетният излишък е излишък от нашите пари", "Вълчев, лесно е да бъдеш шут, щом седнеш в царски скут". За пръв път  автобуси с учители от провинцията дойдоха да подкрепят столичните си колеги. Трите синдиката в образованието и организацията на работодателите дадоха вчера ултиматум на правителството да започне преговори с учителите.У нас
· Спонсорите на Първанов и ДПС купуват гласове по 200 лв. в Несебър
· АТАКА с бюлетина №5 на вота в София

По света
· Президент и премиер разменят местата си в управлението на Русия
· Кадафи спазарява окончателно ядрения си реактор в Париж

Коментари
· Френски кораби или заплати за учителите?

Икономика
· Здравната каса: Без безплатни пломби за децата
Огнян Тетимов, кандидат на АТАКА за кмет на Петрич: ДПС плаща с пилешко за гласове

- Г-н Тетимов, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет в Петрич?
- Това, което ме провокира да се кандидатирам е, че Петрич беше един от проспериращите градове в областта, който се славеше като град на милионерите, а в момента е един от най-западналите в Благоевградска област. Младите хора всеки ден напускат града ни, по 10-15  заминават ежедневно за Европа, без желание да се върнат. Това е, което ме мотивира да се кандидатирам за кмет. Сегашният кмет и общинските съветници в момента работят при пълно затъмнение при даването на обществените поръчки . Петрич се превърна в град със затихващи функции. Кражбите и продажбите, които се извършиха в общината, също ме мотивират. Градът е без никакво икономическо развитие, без никакви туристи, а навремето го посещаваха много. Петрич се превърна в град без никакво бъдеще. Затова в общината и в общинския съвет трябва да влязат нови хора, за да се направят промени във всяка област.