"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 621 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

НЦИОМ: АТАКА с наи-стабилни избиратели


 Най-малко разочаровани от собствената им партия има сред избирателите на АТАКА, показва последното проучване на общественото мнение, разпространено вчера от НЦИОМ. Партията на националистите запазва най-стабилно електоралната си подкрепа по време на кампанията за местния вот. Сред парламентарно представените партии АТАКА продължава да е втора политическа сила с процент, равен на управляващата ДПС.
Между лидерите на парламентарни групи най-високо одобрение от 18% има Волен Сидеров, установяват от НЦИОМ. Със същия процент е и шефът на левите депутати Михаил Миков. Той обаче събира повече неодобрение в сравнение със Сидеров. За сравнение - одобрението към Иван Костов е 7.8 на сто, само една трета от запитаните пък харесват Доган, а доскорошната шефка на жълтите Анелия Мингова бележи спад с 4.1 процента.
Според интервюираните именно парламентарните групи на АТАКА и на левицата откликват най-бързо със собствена позиция по актуални обществени въпроси, говорят на най-достъпен език с хората и най-често са сред своите избиратели.

 У нас
· Слави покани Бойко на диспут в удобни за него часове и медии
· Цигани пребиха сина на активистка от АТАКА

По света
· Узакониха ДНК-тестовете на имигранти във Франция
· Самолет се разби в квартал в Киншаса, десетки загинали

Коментари
· Докато учителите стачкуват, а пенсионерите гладуват, в НС обсъждат Мианмар

Икономика
· Олиото в София стигна 3.80 лв. за литър
Валери Симеонов, кандидат на АТАКА за кмет на Бургас: Ще изрина корупцията, защото имам чувство за отговорност и дълг
Готов съм да жертвам всичко най-свидно, за да настъпи най-после промяна в нашия град

- Г-н Симеонов, обявихте по време на откриването на предизборния Ви щаб и на предизборната кампания на партия АТАКА амбициозната цел: 12 общински съветници в местния парламент. Дори, къде на шега, къде наистина, казахте, че крайната цел е 42-ма, колкото е номерът на бюлетината. Откъде ще дойде според Вас тази подкрепа?
- Първо, цифрата 12 я споменавам навсякъде, т.к. аз съм реалист човек и стъпвам върху резултатите от последните избори за евродепутати. Ако се пренесе пропорцията в абсолютно измерение, тогава би се получило между 12 и 15 общински съветници за АТАКА. Затова винаги аз казвам минималната цифра, резултатът ще бъде доста по-добър за АТАКА. А подкрепата, естествено, очаквам да дойде от всички хора, на които им е омръзнало да слушат лъжи, да бъдат заблуждавани вече три поредни мандата, от хората, на които им е писнало от корупцията в Бургас, писнало им е от неуредиците в инфраструктурата, в социалната сфера, в здравеопазването и т.н. С други думи, хората реалисти, хората, които са готови да сложат точка на досегашното си вегетиране в този южен черноморски град.