"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 622 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Слави Бинев в писмо до пьотеринг: Кабинетът предаде образованието


Кандидатът на АТАКА за кмет на София Слави Бинев, в качеството си на евродепутат, е изпратил отворено писмо до председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, копие от което ще бъде депозирано и до премиера Сергей Станишев и президента Георги Първанов. В документа Бинев изцяло подкрепя справедливите искания на българските учители за достойно заплащане и осигуряване на достатъчно средства за качествено образование на българските деца.
"В него декларирам, че ще използвам всички свои правомощия като представител на България в Европарламента за осъществяване на тези искания. Българското правителство не може повече да обръща гръб на образованието, защото това е национално предателство", уточни националистът. Бинев съобщи, че е написал отворено писмо и до самите учители, които заявяват своята искрена и лична подкрепа за неговата кандидатура не само като човек, който живее в София и познава нейните проблеми, а и като баща на пет деца, който съзнава, че зад неговия успех стоят не един и двама учители. "Именно поради тази причина смятам, че ние не сме дали достатъчно на нашите учители", добави националистът. В писмото до стачкуващите учители Бинев казва още, че днес може само да съчувства на техните искания. "Ако бъда избран за кмет на София и моите сподвижници имат достатъчно гласове в общинския съвет, ние ще намерим начин общината да компенсира мизерните заплати на учителите" обеща архонтът. "Не може непрестанно да даваме кредити на доверие на хора, които са показали своята импотентност в решението на не един и два проблема. Затова призовавам всички хора да дадат своя вот, за да не обвиняват някой друг за своята съдба след това. Човек, който веднъж ни е предал, ще го направи втори път, ако ние му дадем тази възможност", категоричен бе Слави Бинев.
По повод вчерашния Международен ден на учителите кандидатът за кмет на София от АТАКА Бинев посети столичното 38 ОУ "Васил Априлов". След като положи подписа си в знак на подкрепа на исканията на учителите, националистът заяви пред медиите, че денят е повод всички да застанат зад техния протест.У нас
· АТАКА спря търговията с гласове
· Валери Симеонов: Ще възродим националните идеали в Бургас

По света
· Поздравиха Путин за ЧРД с осемметровa снимка
· Имигранти пак провокират безредици във Франция

Коментари
· Здравето и животът на българите се превърнаха в стока

Икономика
· Учителите не приеха унизителните 32% на Вълчев
Йовчо Йовчев, кандидат на АТАКА за кмет на Търговище: Борисов и ГЕРБ предадоха общия фронт срещу ДПС

- Г-н Йовчев, стихна ли предизборно социалното напрежение в "Шише джам" и започнаха ли политиците да ухажват електората?
- Районният съд и Варненският апелативен съд обявиха стачката на работниците във фирмата за незаконна. Това беше основание ръководството и собствениците, които са турци, да уволнят около 100 работници. В момента, на базата на действащото законодателство в България, уволнените се мъчат да си възстановят правата и да се върнат на работа. Завели са съдебни дела срещу чуждата фирма у нас.
Аз на няколко пъти заявявам, че ДПС на територията на Търговище, представлява една полувоенна структура. Движението е създадено на принципа на бившата Държавна сигурност, чиито агенти са върховните ръководители на организацията като Ахмед Доган и др. ДПС отдавна се е превърнала в една организация, в която икономическите интереси на активистите диктуват всичко.
В момента протичат много интересни  процеси на територията на община Търговище. На последната сесия на общинския съвет се образува т. нар. ново мнозинство, тъй като ДПС оттегли подкрепата си за БСП. Досега хората на Доган и Станишев заедно управляваха общината, но сега икономическите интереси на ДПС са засегнати. Догановци люто се обидиха на  разрешението да се строи веригата "Кауфланд", което засяга пряко интересите на областния председател на ДПС Хамди Илязов. Защото той има верига от магазини на територията на града. Затова на последната сесия на ОбС, когато се избираше временен кмет, ДПС гласува за своя собствена кандидатура. И този път за всеобща изненада бяха подкрепени не от БСП, а от представителите на новобогаташите в града, които влязоха в предишния местен парламент от Обединената партия на труда. Както се вижда, вече не става въпрос за политически цветове, а само за икономически интереси. Сигурен съм, че в цялата държава вече се знае, че при нас членовете на ДПС гласуват под строй и могат да обърнат вота в последния ден преди изборите. Стига само по линията на структурата да получат заповед от централното ръководство да гласуват за този или онзи от кандидатите за кметове. По този начин те предварително поставят условия, които са основно икономически, и ще застанат зад този кандидат, който обещава да изпълни техните условия.