"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 626 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/10/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Слави Бинев изплаши имама, воят затихна


Дразнещият вой на имама в центъра на столицата бе намален драстично до нечленоразделно мърморене от високоворителите на джамията Баня баши. Това стана вчера точно в 13.21 часа, когато кандидатът на АТАКА за кмет на София се изправи срещу минарето. Само с появата си Слави Бинев постигна това, което кметът Борисов не пожела да наложи в продължение на цели две години. Десетки симпатизанти на АТАКА аплодираха пред джамията претендента с възгласа "Бинев - кмет, с бюлетина №5".
Пред гражданите Слави Бинев обясни, че е за религиозна толерантност, но е недопустимо столицата на европейска България да бъде смущавана по няколко пъти на денонощието от молитвите на ходжата, звучащи от минарето.
Лидерът на  АТАКА Волен Сидеров припомни, че миналата година патриотите организираха серия от акции, за да спрат воя на имама. Събрани бяха 35 000 подписа срещу озвучаването от минарето. Това озвучаване е в нарушение на наредба на общината, обясни той. Отговорен за липсата на реакция е кметът Бойко Борисов, който се постави в услуга на Доган, заяви Сидеров. У нас
· Кандидатите на АТАКА в Бургас: Край на бетонното нашествие в града

По света
· Френските депутати създават комисия за освобождаването на медиците
· Турция готова да влезе в Ирак, САЩ си траят

Коментари
· Политическата кариера на Станишев приключва

Икономика
Волен Сидеров, лидер на ПП АТАКА: Слави Бинев ще стигне до балотаж и ще спечели

- Г-н Сидеров,  защо избрахте Слави Бинев за кандидат-кмет на АТАКА за София?
- Слави Бинев е човек, който за разлика от сегашния кмет Бойко Борисов държи на думата си. Бинев има качества да се развие добре като политик - адаптивен е, интелигентен, последователен, открит и контактен. Той може да бъде и много добър лобист. Нещо, което доказа в краткото време като депутат в Европейския парламент. Смятам, че Слави Бинев има много ценни качества и ще бъде един успешен политик - представител на националистическата тенденция в България.